hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Activiteiten

 

Meditatieve wandeling

Welkom bij de podcast met een meditatieve wandeling.
Deze meditatie kan je alleen of samen met anderen doen, ook de kinderen kunnen meedoen. Het eerste deel is een uitleg, daarna volgt de wandeling. Doe er zo lang over als je zelf wilt, gebruik de pauzeknop.
Een mooie en gezegende wandeling toegewenst!

Download hier de podcast. Als de podcast direct begint af te spelen, klik dat met uw rechter muisknop op de speler en kies voor 'audio opslaan' of dergelijk.

Anja Bergwerff

De gaven van de Geest

In de komende weken willen we mediteren over de gaven van de Geest en wat die voor ons betekenen. In een serie van zeven vindt u elke week een nieuwe podcast met een gave. Met de rechter muisknop kunt u de podcast opslaan op uw computer of telefoon.
Gebruik de pauzeknop om zolang u wilt na te denken over een vraag of tekst.
Een goede en gezegende tijd gewenst!

Anja Bergwerff

Download hieronder de podcasts.
1 - De gave van ontzag
2 - De gave van mildheid
3 - De gave van onderscheiding
4 - De gave van sterkte

Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Fiets- en wandelretraite

in de duinen - datum in overleg
Tijdens de fiets- en wandelretraite kun je nadenken over de weg die je gaat met jezelf, met God en met de mensen om je heen. Je gaat deze dag aan het werk met jouw eigen vraag en met wat je aangereikt wordt: tijdens de eerste stop lees je een tekst ter overweging en tijdens de tweede stop wandel je ‘Het pad van je leven’ aan de hand van beelden en woorden en sta je stil bij waar je geraakt wordt.

Lees meer...

Zomerschool 2020

De zomerschool gaat dit jaar niet door.

De weg van de held(in) - de stem van je hart.
In de zomerschool in augustus van 2020 bestuderen we allerlei mythische vertellingen en hun structuur. We ontmoeten aartsvader Abraham en kleinzoon Jacob, Orpheus en Eurydice, Odysseus en Parsifal, Petrarca en Dante, mensen op weg, op zoek. Wij vragen ons af: zijn er in de grote verhalen over de zoektochten naar wijsheid overeenkomsten aan te wijzen?

Lees meer...

Meer...

Geen evenementen
/* */