hit counter joomla


Komende vieringen

 
 27 jan 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 03 feb 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen en ds. D.P. Jans
 
 10 feb 2019  10:00 uur:
ds. M. Braamse, Alkmaar
 
 17 feb 2019  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 20 januari Lezing:
Ester 2: 1-17

Zondag 27 januari Lezing:
Ester 3

Zondag 3 februari Gezamenlijke PGA-viering in de Vrijheidskerk, Bevestiging en afscheid ambtsdragers Lezing: Ester 4

Zondag 10 februari Voorganger: ds. Marius Braamse. Lezing op het leesrooster: Ester 5:1-6:11

Zondag 17 februari Voorganger: ds. Burret Olde. Lezing op het leesrooster: Ester 7:1-8:2

Zondag 24 februari Viering heilig avondmaal Lezing: Ester 8:3-8; 9:1-23

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Dank

Als ik terugkijk naar de afgelopen advents- en kerstperiode, ben ik vervuld van dankbaarheid en trots.
Dankbaar voor alle mensen die deze periode extra glans hebben gegeven: de sterrenophangers, de advents- en kerstbrievensamensteller, de drukkers en vouwers, de advents- en kerstkaarsenneerzetter, de kerkversierders, de kerstboomoptuigers, de kerstzingers in hal en kerkzaal, de trompettist, fluitiste, organist, de gastheren, de beheerder, de koffiezetters, de Glühweininschenkers en de kerstbroodsmeerders, de decorbouwers (en -afbrekers!) van het kerstspel, de leiding van de kindernevendienst én alle kinderen die een heus kersttafereel tot leven brachten.

Lees meer...

Ester

Het bijbelboek Ester is een novelle, een verhaal van beperkte omvang. Het boek telt maar tien hoofdstukken. Je kunt het in één keer uitlezen. Het is een omstreden boek. Velen vragen zich namelijk af, of deze historische roman wel thuishoort in de Bijbel, want over God wordt in het hele boek niet gesproken. Zijn Naam valt zelfs geen enkele keer. Alles wat er gebeurt, geschiedt door mensen. Wel en wee roepen zij over zichzelf af en ze zijn afhankelijk van wat anderen bedenken of beramen. Er is geen goddelijke sturing waar te nemen. God ontbreekt. Ester is een omstreden boek, ja, zelfs a-religieus te noemen.

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk (vervolg op)

Nog één gemeentelid heeft gereageerd op mijn oproep (waarvoor dank!). Ik wil u deze niet onthouden.

Beste Nielspeter,
Je vraagt in “Samen Verder”: hoe denkt u over het spanningsveld tussen stilte en ontmoeting?
Voor mij is daar geen spanningsveld. Integendeel: stilte en ontmoeting gaan hand in hand. Waarom is het heel anders wanneer je thuis alleen stil bent of als je in een volle kerkzaal allemaal stil bent?

Lees meer...

Dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht

Kerst is het feest van het licht. Het feest van de komst van Jezus, het Licht der wereld. Het feest dat ons doet zingen van het licht. Het feest dat ons vrolijke lichten doet ontsteken: lichtjes in de kerstboom, kaarsen op tafel, lichtsnoeren op de vensterbank. Zelfs hele tuinen worden tegenwoordig in lichterlaaie gezet.

Lees meer...

Schoendozenproject

De kinderen van de club en de kindernevendienst uit de Vrijheidskerk hebben dit jaar 25 schoendozen versierd. Met de spullen die iedereen mee heeft gebracht, hebben we deze dozen kunnen vullen en met het ingezamelde geld de verzendkosten kunnen bekostigen. De dozen zullen naar kinderen in ander landen worden gebracht die de (school) spullen goed kunnen gebruiken. Na 25 jaar heeft Edukans het project voor de laatste keer georganiseerd. Volgend jaar gaan ze verder met het project 'Schoolmaatjes' en zullen ze kinderen hier vragen om geld in te zamelen voor kinderen elders in de wereld.

Iedereen bedankt voor de inzet 
De leiding van de kindernevendienst

Pastorale vogelvlucht 19

De kalender geeft 7 december aan. We spoeden ons weer naar het einde van dit jaar. Een bewogen jaar in menig opzicht. Turbulentie in de wereld, in ons land en wellicht ook in onze eigen omgeving. Soms lijkt het of alles in een soort stroomversnelling zit. Ook in onze gemeente veranderen er zaken die in 2019 hun beslag zullen krijgen. Ik vraag mij soms wel eens af hoe God naar al die aardse beslommeringen kijkt.

Lees meer...

Ontmoetingsbijeenkomst wijk M

Op 26 januari is er een ontmoetingsbijeenkomst voor alle mensen uit wijk M. Ook opa’s en oma’s met hun kleinkinderen zijn welkom.
We beginnen om 16.00 u en eindigen ongeveer om 18.30 u. Er wordt u ook een heel eenvoudige maaltijd aangeboden. De exacte indeling is nu nog niet bekend. Dat hoort en leest u later. In januari komen er ook aanmeldingsformulieren op de tafel in de hal van de kerk te liggen.
Dominee Jans en pastor Kozijn zullen aanwezig zijn. Graag opgeven vóór 18 januari via het aanmeldingsformulier of bij Geertje Visser tel: 072 512 45 45.

Pastorale vogelvlucht 18

De kalender geeft 7 november aan. Het is al weer twee maanden geleden dat ik vogelvlucht 17 schreef. Twee maanden waarin gezinsleven, kerkleven, werk en ontspanning zich afwisselden. Begin oktober zijn we vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar de Belgische kust getogen en hebben we de “Koninklijke Baan” gereden. Een prachtige kustweg langs plaatsen als Cadzand, Knokke en De Haan. Vergane glorie afgewisseld door nieuwbouw, plaatsen waar je nooit gevonden wil worden en stekjes waar je gelijk verliefd op wordt.

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk (4)

Reacties
In de vorige 'Zondags gaan we naar de kerk' schreef ik over de stilte vóór de dienst en vroeg ik u om reacties. Een drietal berichten kwam binnen (uit Zuid én Noord!). Met toestemming van de indieners citeer ik uit deze respons.

Een eerste reactie:
“Ik denk dat je wel weet dat ik een groot stilteminnaar ben. Lachen doe ik ook graag (want dat mag van God) en mensen ontmoeten doe ik ook graag (in hen zou ik God zelf kunnen ontmoeten).

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Data: 12 december. 9 januari, 6 februari, 6 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.