hit counter joomla


Komende vieringen

 
 24 jan 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 31 jan 2021  10:00 uur:
ds. L.T. Witkamp, Vinkeveen
 
 07 feb 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 14 feb 2021  10:00 uur:
ds. J.F. Idzenga, Alkmaar

 

Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op dit moment zijn de diensten alleen online te volgen.

  

 

Zondag 17 januari, Kana-zondag Lezing: Johannes 2: 1-11 Het water herkende zijn Heer en bloosde.

Zondag 24 januari Marcus 1: 14-20 Jezus roept zijn eerste leerlingen: ‘Kom, volg mij!’

Zondag 31 januari Voorganger: ds. Theo Witkamp. Op het leesrooster staat Marcus 1: 21-28 In de synagoge in Kafarnaüm.

Zondag 7 februari Marcus 1: 29-39 Het nieuws over Jezus gaat viral.

Zondag 14 februari Voorganger: ds. Joan Idzenga. Op het leesrooster staat Marcus 1: 40-45 De genezing van de man met huidvraat.

Zondag 21 februari Eerste zondag van de veertigdagentijd. Over de verzoeking in de woestijn.


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Houd de moed erin!

Beste gemeenteleden,
De kerk is gesloten; de activiteiten staan op een laag pitje; we houden afstand van elkaar; we voelen ons opgesloten in ons eigen huis; we moeten kinderen thuis lesgeven, terwijl het eigen werk ook doorgaat; we verlangen naar een aanraking; het virus grijpt om zich heen… Voor niemand is deze tijd gemakkelijk. Integendeel!
Wat ik tijdens het middaggebed op Oudjaar zei, herhaal ik hier: er is niet alleen licht aan het eind van de tunnel (wanneer we allemaal met een vaccin ingeënt zullen zijn), maar er brandt ook licht ín de tunnel, in onze duisternis. En dat is het licht van Christus.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

De kerkenraadsvergadering van 1 december 2020 was de eerste van het nieuwe kerkelijk jaar en de laatste van het jaar 2020. Toen hadden we nog geen weet van de lockdown die later in de maand zou volgen en waardoor elke ‘normale’ kerkdienst en bijeenkomst niet mogelijk zou zijn. Geen kerstfeest voor de jeugd en tieners, geen ‘generale repetitie’ van het hoorspel welke u op kerstmorgen zou horen. En geen samenkomsten, zelfs niet met 30 personen, op alle daaropvolgende kerst- en zondagen. Petje af, voor al diegene die hierin een beslissing hebben moeten nemen met respect voor alle maatregelen die het RIVM ons adviseerde.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

Een korte terugblik op die donkere dagen voor kerst, de tuin vol met lichtpunten, een egel in winterslaap, gulle gaven en de eerste lentebodes …
In die laatste dagen voor kerst, toen de dagen het kortst waren en de nachten het langst, toen de tweede lockdown was afgekondigd en er via de media zoveel somberheid de huiskamers binnenstroomde, toen voelden we als tuingroep de behoefte om “lichtpuntjes” in de tuin te plaatsen. Immers:
“Duisternis kan geen duisternis verdrijven, enkel het licht is daartoe in staat. Haat kan geen haat verdrijven, enkel de liefde is daartoe in staat”. Een citaat van ds. Martin Luther King.

Lees meer...

Hoorspel kerstmorgen

Een terugblik
In andere jaren was er op kerstmorgen altijd een kerstspel voor jong en ouder. Dan haalden we alles uit de kast en de kinderen en jongeren speelden de sterren van de hemel. Deze keer verliep het allemaal anders. Helaas geen kinderen en jongeren in de kerk, en geen honderden kijkers in de kerkbanken. De kerstpreek heb ik daarom in de vorm van een hoorspel gegoten. Een hoorspel, zodat de mensen het thuis goed zouden kunnen volgen, ook zij die de viering via de kerkradio en kerkomroep bijwoonden. Het was een luisterspel voor iedereen.

Lees meer...

Kerkdiensten alleen online

Beste gemeenteleden,
Vanaf 19 december 2020 tot 19 januari 2021 zullen alle kerkdiensten in De Vrijheidskerk alleen online te volgen zijn via Facebook en Kerkomroep. Dit in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.
Hoe dit werkt vindt u op de pagina 'Kerkdiensten'.
De kerkenraad wenst iedereen goede vieringen, gezegende kerstdagen en een goed en gezond nieuwjaar.
Namens de wijkkerkenraad Alkmaar-Zuid.

Takenpakket

De algemene kerkenraad heeft onlangs besloten, dat er in Zuid geen nieuwe kerkelijk werker meer zal worden aangesteld. Het werk dat pastor Albert Kozijn en later collega Corrie van Duinen hebben verzet, heb ik nu toebedeeld gekregen. Dit houdt concreet in, dat ik niet alleen pastor ben voor gemeenteleden onder de 75 jaar, maar voor iedereen! Ik pak deze taak met plezier op!
Dit betekent uiteraard wel, dat ik andere opdrachten minder intensief zal kunnen uitvoeren.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.