hit counter joomla


Komende vieringen

 
 30 jan 2022  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 06 feb 2022  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 13 feb 2022  10:00 uur:
ds. J. van Zelderen, Broek op Langedijk/Baarn
 
 20 feb 2022  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

  


Zondag 9 januari De doop van de Heer


Zondag 16 januari Kana-zondag


Zondag 30 januari Lezing: Johannes 2:13-25, over de tempelreiniging. We vieren samen – in de kerk en thuis – avondmaal.
Kort voor Pesach gaat Jezus naar de tempel in Jeruzalem. Hij jaagt er de handelaars en geldwisselaars weg en zegt dat ze een markt maken van het huis van zijn Vader. Ook zegt Hij dat Hij de tempel in drie dagen weer zal opbouwen.


Zondag 6 februari Lezing: Johannes 11:1-16, de aanloop naar de opwekking van Lazarus.
Jezus krijgt bericht dat zijn vriend Lazarus ziek is. De leerlingen van Jezus vinden dat hij beter niet naar Judea kan gaan (waar Lazarus woont), omdat mensen daar Jezus willen doden. Maar Jezus zegt dat hij Lazarus wakker zal maken.


Zondag 13 februari Lezing op het leesrooster: Johannes 11:17-27, over de opstanding en het leven. Voorganger: ds. Jolien van Zelderen. Jezus is op weg naar het huis van Lazarus, die gestorven is. Onderweg komt Marta, de zus van Lazarus, hem al tegemoet. Jezus vertelt haar dat Lazarus uit de dood zal opstaan.


Zondag 20 februari Lezing: Johannes 11:28-44, over de opwekking van Lazarus. Gastorganist: Bert Rootmensen.
Jezus gaat naar het graf van Lazarus, die vier dagen geleden gestorven is. Hij dankt de Vader, omdat God al Jezus’ gebeden verhoort. Dan roept Jezus Lazarus tevoorschijn uit het graf.


Zondag 27 februari Taizé-viering met liederen uit het oecumenische klooster en meditatiestiltes rondom inspirerende bijbelwoorden. Deze dienst wordt voorbereid en geleid door gemeenteleden.


Woensdag 2 maart, Aswoensdag, (onder voorbehoud): vesper (en maaltijd?) Zie het artikel ‘Veertigdagentijd in Zuid’. Actuele info staat t.z.t. op de site en in de zbrieven.


Zondag 6 maart, eerste zondag van de veertigdagentijd Op het leesrooster: Johannes 11:55-12:11, over de zalving van Jezus’ voeten door Maria. Voorganger: ds. Marius Braamse.


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Veertigdagentijd in Zuid

De periode vóór Pasen is van oudsher een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus en van onze naasten dichtbij en ver weg. Dit jaar is het thema van de veertigdagentijd: “Alles komt goed?!”. Dat kan gemakkelijk klinken, en voor veel mensen op deze wereld is het misschien moeilijk te geloven. Tegelijk kunnen het ook woorden van hoop zijn, want God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet. Hij vraagt ons om daar nu al iets van te laten zien: door de zieken te verzorgen, de armen eten te geven en de vluchtelingen onderdak te bieden. Door er voor elkaar te zijn, geven we de hoop van Pasen door, in het geloof dat alles goedkomt.

Lees meer...

Mededeling wijkerkenraad

Zondagse diensten
Naar aanleiding van de laatste persconferentie van premier Rutte over de aanscherping van de coronamaatregelen (‘een totale lockdown’) en in lijn met het advies van de landelijke kerk vraagt de kerkenraad u om de komende diensten online mee te vieren.
Om echter tegemoet te komen aan de grote behoefte om naar de kerk te gaan en de diensten ter plekke bij te wonen, is het daarnaast ook mogelijk om u aan te melden en de kerk op zondagmorgen toch te bezoeken.

Lees meer...

Optimisme en hoop

Twee stemmen.
Iemand zegt: ‘Ik ben optimistisch over de toekomst!’ Een ander: ‘Ik ben ook hoopvol gestemd!’
Zeggen deze personen nu hetzelfde, elk met eigen woorden? Zijn ‘optimisme’ en ‘hoop’ uitwisselbaar? De woorden lijken hetzelfde gevoel over te brengen: een positief gevoel over de toekomst. Maar is dit wel zo? Of kun je hoopvol zijn zónder optimistisch te zijn?
Toen ik bij mezelf te rade ging, ontdekte ik dat ik niet erg optimistisch ben, maar wél hoopvol gestemd. Er lijkt dus een onderscheid te zijn. Ik probeer dit in het onderstaande uit te pluizen.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

Albert Kozijn stak aan het begin van de vergadering van 2 novembef de kaars aan In het vertrouwen dat het licht van Christus bij ons is en vervolgde met het gebed “God van toekomst...”

De wijkkerkenraad besteedde een groot deel van de vergadering aan de nabespreking van de gemeentemiddag op 23 oktober met als thema “Toekomst door ontmoeting”.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.