hit counter joomla

Kerkdiensten

 
 10 juli 2022  10:00 uur:
ds. L.T. Witkamp, Vinkeveen
 
 17 juli 2022  10:00 uur:
ds. C. Kapteijn, Graft-de Rijp
 
 24 juli 2022  10:00 uur:
ds. Y. Bos, Zuidoostbeemster
 
 31 juli 2022  10:00 uur:
ds. J.J.F. van Melle, Oudorp


 

Zondag 15 mei vieren wij met elkaar de dienst van Schrift en Tafel. Joan Idzenga leidt deze dienst. Ook zij is als lid betrokken bij onze gemeente. Zij komt in haar dagelijks werk als geestelijk verzorger in Westerhout en Nieuwpoort regelmatig onze gemeenteleden tegen, die daar tijdelijk dan wel vast wonen.

 

Zondag 22 mei zal voorgaan Annerien Groenendijk. Ook geen onbekende. Haar werkzaamheden als geestelijk verzorger in de Noordwest Ziekenhuisgroep is ons allen bekend. Gelukkig komen we haar vaker tegen buiten het ziekenhuis, dan er in.

 

Hemelvaartsdag 26 mei is er in de Vrijheidskerk geen dienst. Wij gaan dan naar De Blije Mare, waar om 10 uur een zangdienst zal worden gehouden.

 

Zondag 29 mei gaan we een dienst beleven met ds. Leon v.d. Dool. Ik noem dat dan een dominee van de buren. Hij is verbonden aan de Hervormde kerk in Broek op Langedijk. Voor de mensen die weleens naar Petrus in het land kijken, daar is hij ook al eens voorbijgekomen.

 

5 juni Pinksteren. Ds. Theo Witkamp gaat voor in deze dienst. De kinderen hebben weer iets leuks verzonnen. Ze hebben ook een verrassing, want … de kerk is dus jarig vandaag.
En met de kerk bedoelen we dan alle christenen in de hele wereld.

 

10 juni (vrijdag). Om half 8 is in de Vrijheidskerk een Taizéviering verzorgd door de werkgroep Eredienst. De liturg is dan Peter Tuinman en de zanggroep o.l.v. Bert Rootmensen zal van zich laten horen en dat is altijd feest. Dit alles in het kader van de week van de Oecumene.

 

Op 12 juni gaan alle kerkgangers van aangesloten kerken bij de ARK naar de afsluitende dienst in de Immanuelkerk in De Blije Mare. De voorganger zal daar zijn Wim van Houten, van het Leger des Heils. Deze dienst begint om 10 uur. De Vrijheidskerk is dan dus gesloten.

 

Op 3 juli gaat ds. Bert Griffioen bij ons voor. In deze dienst gaan 2 kinderen, Amélie en Matthias, de kindernevendienst verruilen voor de tienerdienst en worden uitgenodigd voor Provider.
De leiding van de KND verzorgt in deze dienst hun opstapje naar een volgende fase. 


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


High tea in de Wijkplaats

Op 1 mei jl. was er door de leden van de kookgroep weer een activiteit in de Wijkplaats georganiseerd.
Ruim veertig belangstellenden namen deel aan de ontmoeting en genoten na de lockdown periode weer van elkaars gezelschap.
De aanwezigen waren zo enthousiast dat al gevraagd werd om een vervolg. Kortom dit was een zeer geslaagde en gezellige high tea.
Door de vakantieperiode hopen we 7 augustus a.s. om drie uur weer een inloopmiddag te houden met een hapje en een drankje.
U bent van harte uitgenodigd.

Uit de wijkkerkenraad

Uit de vergadering van de wijkkerkenraad Zuid op 3 mei 2022
Stond in het vorige stukje over de vergadering van de wijkkerkenraad Zuid nog dat Cor Docter aantrad als “de waarnemer van de waarnemer”, het ziet er nu naar uit dat hij de rol van voorzitter van de wijkkerkenraad langere tijd zal vervullen. Het is fijn dat hij bereid is dit te blijven doen.
Cor opende de vergadering in deze tijd na Pasen en ook in de week van 4 en 5 mei met aandacht voor de begrippen “Verrijzenis en bevrijding” met het lezen van een verhaal over de Emmaüsgangers met als laatste woorden “Vrede zij met jullie”.

Lees meer...

Werkzaamheden ds. Jans

nielspeterDe gezondheidstoestand van ds Jans is in de afgelopen weken helaas niet verbeterd. Reden waarom de bedrijfsarts heeft aangegeven dat het noodzakelijk is om de periode van volledig rust te verlengen tot zeker na de zomer. Dit nemen wij uiteraard over, vooralsnog voor een periode tot en met september. We beraden ons op noodzakelijke tijdelijke maatregelen. Nadere invulling van de diensten is te volgen via deze site, SV en de Zondagsbrieven.
We wensen Nielspeter rust en herstel.

Namens het moderamen,
Cor Docter

Gemeentemiddag 23 oktober 2021

Het lijkt lang geleden, de gemeentemiddag waarop we met elkaar spraken over de toekomst van de Vrijheidskerk. Het is ook lang geleden! Eerder is al vermeld dat het een gezellige middag was met een gezamenlijke maaltijd tot besluit. Ook viel in de stukjes “Uit de wijkkerkenraad” te lezen dat de wijkkerkenraad heeft gesproken over de wensen en ideeën die deze middag naar voren werden gebracht. Maar welke wensen en ideeën waren dat? Hoog tijd om bij te praten.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.