hit counter joomla


Komende vieringen

 
 26 feb 2020  18:00 uur:
vesper
 
 01 mrt 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 04 mrt 2020  18:00 uur:
vesper
 
 08 mrt 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 11 mrt 2020  18:00 uur:
vesper
 
 15 mrt 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 18 mrt 2020  18:00 uur:
vesper
 
 22 mrt 2020  10:00 uur:
ds. H.R. Hummelen, Egmond Binnen

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

 Zondag 16 februari Taizéviering m.m.v. onze zanggroep. We zingen bekende liederen uit de kloostergemeenschap van Taizé en mediteren over een bijbeltekst. Door de veelvuldige herhaling van de liedteksten kun je afdalen naar een diepere laag. Je gaat mee in de stroom van de melodie en je hart vindt rust.

 

Zondag 23 februari Voorganger: ds. Noeme Visser. Op het leesrooster staat Exodus 2: 11-25

Zondag 1 maart Eerste zondag van de veertigdagentijd. Op het leesrooster staat Exodus 3: 1-18, over de brandende braamstruik

Zondag 8 maart Tweede zondag van de veertigdagentijd. Op het leesrooster staat Exodus 4: 18-21,

Zondag 15 maart Derde zondag van de veertigdagentijd. Op het leesrooster staat Exodus 6: 2-9 en 6: 28-7:7

Zondag 22 maart Vierde zondag van de veertigdagentijd. Voorganger: ds. Hittjo Hummelen. Op het leesrooster staat Exodus 7: 8-25

Zondag 29 maart Vijfde zondag van de veertigdagentijd. Op het leesrooster staat Exodus 9: 13-35

facebook

De vieringen

Al vanaf zondag 9 februari lezen we in Exodus. We zullen dit boek pas op pinksterzondag sluiten. Zo geeft het leesrooster het aan: 21 zondagen over het tweede Bijbelboek. Het uittochtverhaal staat hierin centraal. Het Joodse Pesach. In de veertigdagentijd lezen we naar die bevrijding toe; in de paastijd gaan we met het volk Israël bevrijd en wel de woestijn in.

Lees meer...

Veertigdagentijd in Zuid

De periode vóór Pasen is van oudsher een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus en van onze naasten dichtbij en ver weg. Dit jaar is het thema: “Sta op”. In de Veertigdagentijd leven we toe naar Pasen, het feest van Jezus' opstanding uit de dood. Jezus riep 'Sta op!' tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij riep zelfs doden tot leven en gaf zelf zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde.

Lees meer...

Uit de Wijkkerkenraad

De vergadering van wijkkerkenraad Zuid was 7 januari. Vlak na nieuwjaar, de oliebollen nog vers in het geheugen en zeker ook alle mooie kerstdiensten die we gehad hebben. Er kwamen zeer positieve reacties over de inloopmiddag op oudejaarsdag met aansluitend een vesper. Deze was in plaats van de oudejaarsdienst die in de avond werd gehouden. Een vollere kerk dan in de avonduren!

Lees meer...

ds Corrie van Duinen

Tot haar en ons verdriet heeft ds. Corrie van Duinen zich deze week ziek moeten melden. Zo'n vier jaar geleden is bij haar een tumor verwijderd en deze is teruggekomen, ditmaal in de dunne darm. Het betreft een zeer uitzonderlijke vorm van kanker, welke wel operatief is te bestrijden, maar waartegen geen bestraling of chemotherapie mogelijk is. De officiële benaming is "gist".

Lees meer...

Ontlediging

‘Laat die gezindheid bij u zijn, welke ook in Christus Jezus was, die (…) Zichzelf ontledigd heeft en de gestalte van een dienstknecht heeft aangenomen en aan de mensen gelijk geworden is’ (Filippenzen 2: 5-6, NBG-vertaling).
Dit is wat God ons met Kerst heeft geschonken: een nieuwe gezindheid, een nieuwe innerlijke houding, een nieuw leven in de trant van zijn Zoon.

Lees meer...

Zanggroep Vrijheidskerk

Bij het opheffen van de cantorij van de Vrijheidskerk, zijn we doorgegaan als een ad hoc zanggroep. Dat wil zeggen een zanggroep die af en toe medewerking verleent bij bijzondere diensten, bijvoorbeeld een Taizédienst of een Kerst(nacht)dienst. Met een goed gevoel en veel ontvangen waardering zien we terug op de afgelopen Kerstmorgen; samen met fluit en trompet konden we een muzikaal extra aan de dienst geven.

Lees meer...

Ouderen in ‘Zuid’

Inmiddels begin ik wat mensen te kennen in deze voor mij nieuwe gemeente. Wie dominee is voor 75+ doet veel huisbezoek. Soms bij de zeer sterken. Het is geen uitzondering om bij iemand te gast te zijn die ouder is dan 90 jaar. Het is mooi om dan de verhalen te horen over een lang leven, over een jeugd die zo anders was dan nu, in de jaren 30 en 40, over de oorlog, en het harde werken in de jaren erna.

Lees meer...

Open Huis

Op 25 september was er voor de eerste keer een ontmoetingsmiddag ‘nieuwe stijl’ in de Vrijheidskerk. De opkomst was goed! Naast vijf mensen van de organisatie, waren er ongeveer vijftien mensen van binnen en buiten de kerk aanwezig. Men zat gezellig te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (met gebak van Judith om deze start extra feestelijk te maken).

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Open huis in de Vrijheidskerk

Elke woensdagmiddag van 14 tot 16 uur staan de deuren van de kerk open om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te wandelen of een spelletje te doen. Het zijn gezellige uren. Soms sluiten de kinderen en de leiding van de club ook aan. Om even mee te sjoelen bijvoorbeeld. Ook in november en december gaan we door met deze middagen.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 corrie van duinen 2

ds. Corrie van Duinen, pastoraat 75+
06 30 90 44 78
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.