hit counter joomla

nieuwsbrief

 

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


 

kerkdiensten

 
 10 juli 2022  10:00 uur:
pastor A. Martens
 
 17 juli 2022  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel
 
 24 juli 2022  10:00 uur:
ds. S. Rozendal, Alkmaar
 
 31 juli 2022  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.


facebook

Uit de wijkkerkenraad

Beste gemeenteleden,
De zomerperiode staat voor de deur. Dat merken we o.a. aan de kleurrijke omgeving, maar zeker ook aan de kerkelijke activiteiten die worden georganiseerd. Bijvoorbeeld de seizoenafsluiting van Jeugd en Jongeren die inmiddels is geweest, maar ook de gemeentepicknick op zondag 10 juli. We merken het aan de laatste vergaderingen van de diverse taak- en werkgroepen dit kerkelijk jaar, zo ook die van de wijkkerkenraad op 16 juni. Op 15 september pakken wij de vergadercyclus weer op. Het dagelijks bestuur vergadert nog op 5 juli en 31 augustus.

Lees meer...

Startzondag

Startzondag 11 september 2022
Het jaarthema voor 2022-2023 is: ‘Aan tafel!’ 
Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding. In plaats van een activiteit in de ochtend nu een activiteit in de middag. Locatie: De Blije Mare.
Het programma ziet er als volgt uit;
13.00 uur: Ontvangst met lunch.
14.15 uur: Activiteit: ( gespreksgroepen). Duur: ongeveer drie kwartier.
15.00 uur: Koffie en thee.
15.30 uur: Aanvang Viering in de Immanuelkerk.
Rond 16.30 uur: Afsluiting dag met drankje en hapje.
Het gaat ook op deze zondag om de ontmoeting met elkaar. Alle info volgt nog via de besloten groep van Facebook, Zondagsbrief en via de mededelingen. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

God is overal: een oproep

Werkgroep Eredienst wil iedereen vragen om de komende tijd foto's te maken van iets/iemand waarin je iets van God herkent. In deze onrustige tijd vraag je je soms weleens af waar God is in dit alles. En dan ineens, zomaar "zie" je Hem weer.
Om elkaar te bemoedigen kun je dat misschien in een foto laten zien. De vakantietijd is bij uitstek de tijd om foto's te maken.

Lees meer...

De Groene Kerk

Onlangs is er een groepje mensen in De Blije Mare bij elkaar gekomen. Het doel was om eens te kijken wat wij eraan kunnen doen om onze kerk en alles er omheen, groener en duurzamer te maken en op die manier onze mooie aarde en het klimaat niet verder te laten aftakelen. Er zullen veel kleinere en grotere zaken voorbijkomen.

Lees meer...

Update beroepingscommissie

Beste gemeenteleden,
Vorige week is de Wijkkerkenraad en deze week is het Dagelijks Bestuur bij elkaar geweest. Daarin bespraken we de reacties van de gemeenteleden op de bijeenkomst van 31 mei over toekomstscenario’s en over het profiel van de nieuwe predikant. Daaruit komt deze behoefte naar voren: laten we op zoek gaan naar iemand die...

Lees meer...

Gemeente-picknick

Zondag 10 juli is er weer de gemeente-picknick als afsluiting van het seizoen! Wat neem jij mee? Suggesties: hartige taart, rauwkost, sandwiches, fruit, sap, fris, wijn etc. Neem zelf een picknickkleed mee. De organisatie zorgt voor borden, bekers, bestek, wat stoelen en tafels en een paar partytenten. Heeft u een partytent? Laat het ons weten. Aanvang: na het koffiedrinken na de dienst (dus circa 11.30 uur). Locatie: Rekerhout hoek dichtbij De Blije Mare. Opgeven kan na de dienst via de lijsten of mailen/bellen met Angela Jansen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  06 30 26 24 06 (liefst na 18.00 uur bellen).

Verslag gemeenteavond

31 mei: Avond over toekomstscenario’s en de vacature voor de nieuwe wijkpredikant.
De avond over toekomstscenario’s en over het profiel van de nieuwe predikant op 31 mei is bemoedigend druk bezocht. We bespraken drie scenario’s voor onze kerk met daarin het Individu, de Groep en de Wereld centraal.

Lees meer...

Tot ziens!

Tot ziens!
Zeven en half jaar geleden kwamen wij hier en nu vertrekken we. Jullie kunnen zien dat er in de tussentijd iets met ons gebeurd is. In de tweede helft juli zijn wij van plan te verhuizen wij naar Uithoorn. Vanwege de brand op ons huis op 26 april verblijven wij nu tot de zomer Nesdijk 9a in Bergen. (Maar ook op de Kanaaldijk komen we regelmatig voor de brievenbus en de herstelwerkzaamheden.) Ritske en Vera zullen op zondag in de tussentijd nog wel eens in de Blije Mare komen.

Lees meer...

Afscheidswoord

Hartelijk dank voor het goede afscheid! Dank voor de vele goede woorden en gebaren en blikken, in mails, kaarten, appjes en in alle kortere of langere fysieke ontmoetingen. Het overvleugelde echt het verlies van onze woonplek, zo vreemd vlak voor mijn weggaan als predikant. Blij verrast was ik door het afscheidscadeau van de gemeente: zeven zilveren hangers met elk hun eigen geloofssymboliek, prachtig bedacht! Bijgaand een foto ervan. En in beknopte termen de bijbehorende symboliek, van links naar rechts:

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

(bijgewerkt op 16-05-2022)
Beste gemeenteleden,
In de wijkkerkenraadsvergadering van 20 april zijn allerlei onderwerpen gepasseerd die onze aandacht vroegen. De meest belangrijke zaken hieronder:

Lees meer...

De kindercatechese was er weer en blijft!

De kindercatechese is weer achter de rug. En uiteindelijk hebben we met maar liefst twaalf kinderen in de leeftijd op de vierde middag de pesachmaaltijd gevierd. Drie van hen waren door andere kinderen meegenomen, hoe mooi is dat. Het was ook best bijzonder dat we weer een volledige reeks van vier keer konden doen met elkaar, want door corona is dat de afgelopen twee jaar niet gelukt.
Op de eerste middag hebben we de film ‘Storm’ bekeken bij mij thuis. Die bleek voor sommige kinderen wat al te spannend.

Lees meer...

Digitale Nieuwsbrief

We hebben een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief! Je ontvangt elke vrijdag in je mailbox een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en informatie uit De Blije Mare.
Je vindt er informatie over vieringen, kindernevendienst, collectedoel, mededelingen, agenda en lief en leed.
De werkgroep Communicatie is blij dat de nieuwsbrief er is. Heb je punten voor verbetering, laat het ons weten.
Je kunt je opgeven via de link in linker kolom van deze pagina. Als je Samen Verder digitaal krijgt, krijg je automatisch ook de nieuwsbrief.

werkgroep Communicatie

Plastic doppen

Beste allemaal,
We hebben al heel wat plastic doppen ingezameld in de hal van De Blije Mare. Deze werden ingeleverd bij Dagbesteding Centrum 31 in Heerhugowaard. Daar werden ze op kleur uitgezocht en men zamelde op die manier geld in voor blindengeleidehonden voor jongeren. Helaas kunnen ze bij Centrum 31 niet meer ingeleverd worden. U kunt ze nog wel in hal van De Blije Mare inleveren, maar mocht u toevallig in de buurt van Winkelcentrum Broeker Veiling moeten zijn, dan kunt u ze ook inleveren bij de Dierenspeciaalzaak aldaar.

Lees meer...

Jaarthema 'Mijn God is jouw God'

Bij de start van de weken rond het jaarthema heeft de werkgroep Geloof & Gebed aan de taak- en werkgroepen gevraagd een kaars te versieren en deze kaars te laten branden tijdens hun bijeenkomsten.
Hierbij een collage van de versierde kaarsen en de gedachten daarbij.

1,2: Diaconie: “Gods handen”. We hebben gekozen voor handen; we willen “Gods handen” zijn en hebben daarbij Gods Geest nodig. Daarvoor staat de duif symbool.

Lees meer...

Geloofsgesprekken

We zijn als werkgroep pastoraat blij en dankbaar dat we elkaar weer mogen ontmoeten. Naast de vieringen op zondag in de kerk kunnen we ook door de week weer activiteiten organiseren, zoals nu de geloofsgesprekken.
Op 25, 26 en 27 april en op 16, 17 en 18 mei a.s. organiseren we als werkgroep een aantal bijeenkomsten, die we “geloofsgesprekken” hebben genoemd, voorheen “groot huisbezoeken”.
Hoe gaat dit in zijn werk?

Lees meer...

Gebedsavond, terugblik

Licht in het duister

Samen onze handen vouwen en bidden voor de wereld. Dit keer door corona niet in de kerk, maar vanuit je eigen huiskamer. Zoals ‘elk nadeel een voordeel heb’. Geen fietstocht naar de kerk door weer en wind. Spannend vonden wij het als werkgroep wel. Wie durft er op de link te klikken, wat zullen de gemeenteleden ervan vinden. Laten we onze handen vouwen en bidden tot de Heilige Geest dat God ons hierin mag leiden.

Voor onze diverse gemeente, waren er twee smaken in de markt gezet. Een wat vaster van structuur, zoals we gewend zijn, en de tweede avond meer ruimte voor ...

Lees meer...

Onze Vader

Mijn gebed is jouw gebed: nieuwe tekst Onze Vader
Op 16 januari starten we met het subthema: Mijn gebed is jouw gebed. We gaan op die zondag ook over op NBV21-tekst van het Onze Vader. Tot nu toe baden we altijd de versie uit de NBG51, een versie dus van ruim een halve eeuw geleden. Het mooie om dezelfde tekst te bidden als in de kanselbijbel is dat je dan dicht bij het idee blijft dat dit het gebed van Jezus is, het gebed dat Jezus zijn volgelingen leerde. Natuurlijk zal het wel even wennen zijn om de nieuwe woorden ons eigen te maken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze gebedstekst ons vertrouwd zal worden.

Lees meer...

Boek der namen

Van gedenkstenen naar een boek der namen
Als iemand overleden is noemen we zijn of haar naam in de viering en houden we een gedachtenis. Tot voor kort kwam er dan meestal een steen waarop de naam stond. Die steen bleef een jaar lang in de kerk liggen. Deze stenen werden niet altijd door familieleden meegenomen en het was ook lastig om er een mooie steen van te maken. Vanaf dit kerkelijk jaar gaan we over op een boek met namen. In een mooi gedenkboek wordt de naam gekalligrafeerd. Dit boek blijft op de gedenkplank in het liturgisch centrum liggen. Zo blijven de namen onder ons, als teken dat wij levenden en gestorvenen verbonden zijn in Christus.

ds. Sibilla Verhagen

Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


online activiteiten


link naar MS-Teams voor online activiteiten