hit counter joomla

Komende vieringen

 
 27 jan 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 10 feb 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 17 feb 2019  10:00 uur:
ds. M. Kraak, Opperdoes

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Samen gemeente zijn: 20 januari en 10 februari
In verband met de gaventest op 10 februari, zie hiernaast, is op 20 januari en 10 februari het thema van de vieringen: samen gemeente zijn. Wat zegt de Bijbel over samen gemeente van Christus zijn, wat is in deze tijd belangrijk voor het goed functioneren van onze gemeente en wat is onze eigen plek hierin?

 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

facebook

Godly Play

Het thema voor de januarivieringen is: een nieuw begin. Op 6 januari vertelt Marieke het verhaal van de Schepping, op 13 januari vertelt Sterre over de ark van Noach, op 20 januari vertelt Marieke van ‘De grote familie’ (Gods belofte aan Abraham en Sara) en op 27 januari vertelt Sterre de gelijkenis van de zaaier. Als de één vertelt is de ander begeleider, de kinderen mogen zich weer verwonderen en verder werken met het verhaal en we eindigen weer met het feest: samen iets drinken met iets lekkers erbij (o.a stukjes fruit).

Peuterkerk 10 februari

Afgelopen keer waren er vijftien kinderen bij de Peuterkerk en dat was een mooi aantal. De kinderen vonden het weer top, maar dat vonden ze ook toen we in oktober met zes jonge bezoekers het seizoen startten. Op 10 februari is er weer Peuterkerk in de Blije Mare, aanvang 16:00. We doen het verhaal van Vijf broden en twee vissen. Wie heeft er iets te eten? Een jongetje heeft vijf broden en twee vissen. Zou dit genoeg zijn?

Gaventest na de viering van 10 februari: doe mee!

Zoals op de laatste gemeenteavond en ook na de viering van 16 december door de voorzitter van het sectieteam Ferdinand Coehoorn is gemeld, is het plan om weer twee wijkgemeentes te gaan vormen binnen de Protestante Gemeente Alkmaar. In onze wijk willen we deze structuurverandering aangrijpen om een gaventest te organiseren want: we kunnen allemaal wat!

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla - januari 2019

Op de een of andere manier word ik altijd blij van nieuw. Nieuw kan voor mij trouwens ook oud zijn. Nieuw kan ook zijn: nieuw voor mij en niet nieuw voor anderen. En nieuw kan ook zijn: opnieuw. Een nieuw plan waardoor allerlei mooie dingen kunnen gebeuren – heel de Bijbel lezen in één jaar, doe je mee in 2020?!

Lees meer...

Stoelgang

Uit de eerste bollen komt al een teken van leven en we verwachten dat rond de kerst de eerste amaryllissen zullen bloeien. Facebook zal weer gevuld worden met prachtige foto’s van deze bijzondere bloem. Soms wel 6 bloemen uit één bol. Mede dankzij kwekerij Loef, die ons de bollen tegen een aantrekkelijke prijs leverde. Totaal zijn er 166 stuks verkocht, wat een netto bedrag opleverde van € 558,95. Dit bedrag is nog bestemd voor de nieuwe stoelen van de Immanuëlkerk. Waardering voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt.

Cie Stoelgang

Nieuws uit het sectieteam

Nu de kerkenraad heeft besloten om een nieuwe wijkstructuur uit te laten werken heeft het sectieteam dit voor Noord opgepikt. Op 14 november is dit met de ambtsdragers uit Noord besproken. Op basis hiervan wordt een voorstel voorgelegd aan de kerkenraad en aan de gemeente. Eerst op de gemeenteavond in november en vervolgens na de dienst in de Immanuelkerk op 16 december.

Lees meer...

Messy Church

Op 18 november is er van 16:00-19:00 Messy Church. Het thema is: ik ben… de Goede Herder. Ontdek wat deze uitspraak van Jezus voor jou betekent. Dat kan je doen door iets te maken, door samen te praten, het Goede Herderspel te spelen of stil te worden, er is kortom van alles om te doen. We sluiten af met een korte viering en gezellig eten. En we starten dit keer met een borrelglaasje schapenmelk.

Lees meer...

Op zoek naar...

Wij zoeken mensen die er voor andere mensen willen zijn. Die het belangrijk vinden om iets te doen aan de eenzaamheid. Die houden van een mooi gesprek en een lach. Wij bieden: uitwisseling van kennis en ervaringen binnen verschillende generaties. Een wederzijdse waardering. Verrassende gesprekken. Een grotere betrokkenheid en begrip van verschillende generaties. Begeleiding in de eerste kennismaking en ontmoetingen.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.