hit counter joomla

Komende vieringen

 
 26 mei 2019  10:00 uur:
ds. P. Verhoeff, Alkmaar
 
 02 juni 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 09 juni 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 16 juni 2019  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Project “Delen” tijdens de Kindernevendienst

Bij de veertigdagentijd past het om iets op te geven waar je aan hecht. Helemaal mooi is het natuurlijk als daar iemand anders mee geholpen is. Zo ontstond het idee om in de kindernevendienst aandacht te schenken aan het thema “delen”. Gedurende de zondagen in de veertigdagentijd lazen we verhalen voor uit de kinderbijbel die hierbij passen.

Lees meer...

Familiedag Geloven

Op eerste pinksterdag 9 juni gaan we een grens over en is onze gemeente aanwezig in speelpark De Swaan in Langedijk (Oudkarspel), zie www.speelparkdeswaan.nl. We gaan daar ’s middags Godly Play doen en twee peuterkerkvieringen. Peter Tromp van De Swaan zou graag elk jaar de bezoekers op deze dag iets van geloven willen laten meemaken.

Lees meer...

Kindercatechese

Met het volle aantal van zeven kinderen is in maart en april de kindercatechese geweest onder leiding van Caroline Langeweg en ondergetekende. Op de foto staan de deelnemers elk met een ingrediënt van de Pesachmaaltijd die we de laatste middag vierden. De eerste middag hebben we ons verwonderd over de tafel van de Goede Herder waar iedereen komt, het Godly Play verhaal over het avondmaal.

Lees meer...

Het smoelenboek – het kan nog!

Voor wie zich nog niet aangemeld heeft, doe ook mee met het Blije Mare Smoelenboek. Want het is goed om elkaars naam en gezicht te weten, of nog iets meer. Dit versterkt de onderlinge band. Inmiddels zijn er zo’n 120 mensen die meedoen. Dus er kunnen er nog meer bij! Tot 31 mei kun je je gegevens en een foto aanleveren bij: Ritske van Leeuwen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06 52 34 10 81, Kanaaldijk 217 Koedijk. En als je vragen over dit project hebt, kun je ook bij hem terecht.

Lees meer...

De belevenissen van dominee Sibilla - maart 2019

Naast de bezigheden die ik wel vaker doe – kindercatechese, alpha, beleid voor de nieuwe structuur, pastoraal bezoek, vlogcatechese bedenken, de zondagse viering voorbereiden – heb ik volgende week een bijzondere bijeenkomst. Ik ben uitgenodigd door het Nederlands Bijbelgenootschap voor een panelgesprek over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling.

Lees meer...

Einde inzameling aluminium

Beste mensen, ik kan per direct geen aluminium meer inleveren. Het aluminium wordt verkocht naar China en daar zijn de regels erg aangescherpt. IJzerwerf Overdie heeft de laatste tijd te kampen gehad met afgekeurde containers aluminium. Aangezien de hele opbrengst voor hen dan wegvalt en de verscheping heen en terug heel veel geld kost, hebben ze dit besluit moeten nemen.

Lees meer...

Nieuw avondmaalsstel

Vanaf 3 maart a.s. vieren we het avondmaal in de Immanuelkerk met een nieuw avondmaalsstel. De set is samengesteld uit een schenkkan, bekers en borden en het bevat ook nog twee collecteschalen. Deze stukken komen allemaal uit de erfenis van verschillende Alkmaarse PKN kerken die de afgelopen jaren gesloten zijn. Het zijn zilveren en verzilverde stukken die mooi bij elkaar passen en op deze manier worden ze hergebruikt: helemaal van deze tijd!

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.