hit counter joomla

Komende vieringen

 
 09 mei 2021  10:00 uur:
ds. F. van Melle, Oudorp
 
 16 mei 2021  10:00 uur:
mw. E. Masetti, Zaandam
 
 23 mei 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 30 mei 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Koffiedrinken na de kerkdienst

We drinken nog steeds koffie na de kerkdienst. M.i.v. 2 mei doen we dit met Jitsi Meet i.p.v. met MS Teams. Dit omdat er dan niet altijd een beheerder ingelogd moet zijn. Met de komende vakanties wel zo handig. Jitsi werkt bijna hetzelfde als Teams, wie met Teams meegedaan heeft kan ook met Jitsi overweg. De link is wel veranderd, de oude link was van de huiskamerdiensten. De nieuwe link is: https://www.pg-alkmaar.nl/koffie.noord. De link werkt altijd, dus als u van te voren wilt uitproberen kan dat.
P.s. u moet zelf voor koffie zorgen. 😀
Werkgroep eredienst

 

Vacature Beheerscommissie

Cees de Vries stopt met zijn werkzaamheden bij de beheerscommissie van de Blije Mare. Wie zou zijn werkzaamheden over willen nemen?
Cees is een veelzijdig lid van de beheerscommissie en het is moeilijk om precies te verwoorden wat hij allemaal deed en nog steeds doet. Ondanks dat wij hem erg gaan missen, hopen wij iemand te vinden voor deze vacature:
Wij hebben vanaf mei 2021 één vacature aan Protestantse kant als lid. De volgende vaardigheden/eigenschappen zijn gewenst voor deze functie.

Lees meer...

Van de voorzitter - april 2021

De Heer is waarlijk opgestaan. Een nieuw begin, een nieuwe start. Helaas nog wel met corona in ons midden. Ook dit jaar hebben we de veertigdagentijd weer online moeten vieren. Toch waren we, online weliswaar, met elkaar verbonden. Samen vieren, bidden, eten en drinken. Alle gemeenteleden zijn voorzien van een veertigdagenkalender en een prachtige bos tulpen, ook een manier van verbondenheid. Zij het anders dan dat we gewend zijn.

Lees meer...

Nieuwe Visie

Uitnodiging aan alle gemeenteleden voor een tweede gesprek over de nieuwe visie.

Vorig jaar hebben we als wijkkerkenraad Noord alle gemeenteleden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van onze gemeente zoals we die op papier in een concept visie hadden verwoord.
Het ging toen o.a. over vragen zoals:

  • Wat ráákt ons als gemeente?
  • Wat bindt ons als gemeente met relatief veel diversiteit en veelkleurigheid?
  • Waar vinden we elkaar om op een respectvolle manier verbonden te blijven en om samen ons geloof in Jezus Christus te belijden, te vieren?
  • Hoe kunnen we samen kerk zijn in Alkmaar Noord?

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Soms dagdroom ik over mijn werk. Dat dagdromen is vaak als flard op de achtergrond in mijn hoofd. Mijn droom gaat over een kerk als heilzame plek, als een plek van herstel en genezing. Ergens heb ik het gevoel dat ik die dagdroom een keer in daden moet gaan omzetten. In mijn werk zijn die daden er natuurlijk nu ook zo her en der. Want na een pastoraal bezoek van mij gaat de ander vaak weer wat vrijer en vrolijker voor Gods aangezicht door het leven. En een zondagse viering heeft ook zo zijn helende effect op mensen. Maar het is niet zo dat onze kerkgemeenschap zichzelf identificeert met een plek van heling en herstel in Alkmaar Noord. De meeste kerken zien zichzelf niet als zo’n plek.

Lees meer...

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

Vieringen zonder zang

Beste gemeenteleden,
Waarschijnlijk hebben jullie het al in de media vernomen: de PKN heeft het advies afgegeven om in ieder geval tot het einde van de huidige lockdown op 9 februari in het geheel af te zien van zingen in de kerk. Ook het zingen met kleine groepjes tot 5 personen, zoals eerder nog veilig werd geacht, wordt nu met klem ontraden.
Het dagelijks bestuur heeft besloten dit advies op te volgen. Voor komende zondag 17 januari gaat we in de viering YouTube-links gebruiken voor de liederen. Voor de diensten daarna beraden we ons nog hoe we het gaan doen. Volgende week op de wijkkerkenraad komen dan de alternatieve vormen op tafel waarover doorgesproken wordt.

Lees meer...

PR en communicatie

Oproep voor nieuwe PR- en Communicatieleden en een grafisch vormgever
Beste gemeenteleden,
Wij zijn Jorrit Voet en Inge Hesselink, sinds een klein jaar de leden van de werkgroep PR en Communicatie van de PG Alkmaar. Wat doen wij zoal? De werkgroep wil de komende tijd alle communicatie van de PG Alkmaar, tussen gemeenteleden, maar ook naar buiten, in kaart brengen. Er wordt al op heel veel verschillende manieren gecommuniceerd. Daar zijn we blij mee! Wel is het belangrijk dat we allemaal dezelfde boodschap vertellen, zodat we in alle uitingen duidelijk herkenbaar zijn als PG Alkmaar. Hoe we dat vorm willen geven, daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...


online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


peuterkerk


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.