hit counter joomla

Komende vieringen

 
 07 mrt 2021  10:00 uur:
ds. S. Rozendal, Alkmaar
 
 14 mrt 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 21 mrt 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 28 mrt 2021  10:00 uur:
ds. J.J. Suurmond. Velsen
 
 29 mrt 2021  19:15 uur:
vesper
 
 30 mrt 2021  19:15 uur:
vesper

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Koffiedrinken na de kerkdienst

A.s. zondag 28 februari drinken we koffie na de kerkdienst. We doen dit zoals we dit op 7 en 14 februari gedaan hebben, na de ‘huiskamerdiensten’. U logt na de dienst in met MS Teams: www.pg-alkmaar.nl/immanuelkerk. Als iedereen er is (na ongeveer 5 minuten) gaan we uiteen in willekeurig samengestelde groepjes van 5- 6 personen.
Zorg dat u van te voren weet hoe u met MS Teams moet omgaan; een handleiding vindt u hier: Handleiding_huiskamerdienst De link naar Teams doet het al, dus u kunt proberen of het werkt.
P.s. u moet zelf voor koffie zorgen. 😀
Werkgroep eredienst

Belevenissen van dominee Sibilla

Vandaag heb ik wat moeite met dit stukje. Ik denk dat de coronasaaiheid nu echt toeslaat. Ook de lucht is saai want bijna egaal grijs. Dat levert een hele saaie foto op. Mijn dochter vindt dat ik niet moet zeuren over het uitzicht vanachter mijn bureau. Zij zegt: ‘Nou, het is wel beter dan bij andere mensen want die kijken tegen een ander huis aan.’. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik krijg een duf gevoel van die enorme grijze lucht. En dat terwijl vandaag mijn schoonvader tachtig wordt en we taart bij de koffie hebben.

Lees meer...

Van de voorzitter

Beste gemeenteleden,
In onlinegroepsgesprekken hebben de wijkkerkenraadsleden gediscussieerd over de gegeven feedback op de visie ‘verbinden en delen’. Inmiddels zijn de laatste puntjes op de ‘i’ gezet en zal deze versie de wijkkerkenraad op 17 februari passeren ter vaststelling.
Als het is vastgesteld zullen we deze visie met jou/u delen en een toelichting geven op de totstandkoming van de visie. In welke vorm dat kan zal afhangen van de landelijke maatregelen. We hopen natuurlijk oprecht dat dit weer kan in samenkomsten. Ook gaan we de werkgroepen vragen om vanuit deze visie, input te leveren aan het te schrijven (meerjaren)beleidsplan.

Lees meer...

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

Vieringen zonder zang

Beste gemeenteleden,
Waarschijnlijk hebben jullie het al in de media vernomen: de PKN heeft het advies afgegeven om in ieder geval tot het einde van de huidige lockdown op 9 februari in het geheel af te zien van zingen in de kerk. Ook het zingen met kleine groepjes tot 5 personen, zoals eerder nog veilig werd geacht, wordt nu met klem ontraden.
Het dagelijks bestuur heeft besloten dit advies op te volgen. Voor komende zondag 17 januari gaat we in de viering YouTube-links gebruiken voor de liederen. Voor de diensten daarna beraden we ons nog hoe we het gaan doen. Volgende week op de wijkkerkenraad komen dan de alternatieve vormen op tafel waarover doorgesproken wordt.

Lees meer...

Bij de diensten

De vieringen zijn weer zonder bezoekers, helaas. Hoewel jullie mij dichterbij kunnen zien dan in de kerkzaal, zie ik jullie niet. En ik zie ook niet dat anderen elkaar zien, en we de meesten van ons zien elkaar ook niet. Het blijft bevreemdend. Youp van ’t Hek durfde of wilde er zelfs niet aan, en hij hoefde maar één keer zonder publiek. Dat begrijp ik wel ergens. Op de een of andere manier is het zwaar om te doen. Maar goed, ik weet geen beter alternatief want geen viering vind ik een nog groter gemis. En het is fijn hoe nu de beelden en het geluid van de YouTube-uitzending doorgaans zijn, daar zijn mooie stappen gezet in onze wijkgemeente, dat is de winst van deze periode, ook dat is er.

Lees meer...

PR en communicatie

Oproep voor nieuwe PR- en Communicatieleden en een grafisch vormgever
Beste gemeenteleden,
Wij zijn Jorrit Voet en Inge Hesselink, sinds een klein jaar de leden van de werkgroep PR en Communicatie van de PG Alkmaar. Wat doen wij zoal? De werkgroep wil de komende tijd alle communicatie van de PG Alkmaar, tussen gemeenteleden, maar ook naar buiten, in kaart brengen. Er wordt al op heel veel verschillende manieren gecommuniceerd. Daar zijn we blij mee! Wel is het belangrijk dat we allemaal dezelfde boodschap vertellen, zodat we in alle uitingen duidelijk herkenbaar zijn als PG Alkmaar. Hoe we dat vorm willen geven, daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.

Lees meer...

Van de Beheerscommissie

De Beheercommissie van De Blije Mare bestaat uit leden van de Mariaparochie en Protestantse Gemeente. Bij overleg (vergaderingen) komen er punten zoals onderhoud, financiën, beheer en exploitatie, zorg en veiligheid, personele zaken enz. ter sprake.
Op het ogenblik speelt in deze coronatijd:

  • Het openstellen van ons kerkcentrum de Blije Mare op zondag voor de drie geloofsgemeenschappen die een kerkdienst houden.
    Worden de RIVM-maatregelen juist toegepast?
    Belangrijk de route waarlangs mensen binnenkomen en de kerk weer verlaten, hoe lang zij binnen kunnen blijven, hoe zij daarbij begeleid worden, hoe houden de vrijwilligers de bezochte plekken hygiënisch schoon?

Lees meer...

Peuterkerk met kerst en in 2021

We gaan weer starten met de Peuterkerk! En we openen met het kerstverhaal op 13 december. We gaan ons best doen om dit coronaproof te laten verlopen en dat moet in de ruimte van de Immanuelkerk makkelijk kunnen. De volwassenen die geen huishouden vormen kunnen uit elkaar zitten, de kinderen mogen wel gezellig dichtbij en de zang zal, net als in de gewone zondagse viering van tegenwoordig, apart gedaan worden.

Lees meer...

Godly Play één keer per maand

Op zondag 20 september, 18 oktober en 15 november zal er tijdens de kindernevendienst Godly Play zijn. Helaas kan dit niet in de GP-ruimte, want daar kan niet voldoende afstand gehouden worden en is onvoldoende ventilatie, dus er wordt uitgeweken naar een grotere zaal. Dat brengt wel wat meer werk met zich mee doordat er materiaal neergezet moet worden. In december is er geen GP maar wel een adventsproject van Bijbel Basics.

ds. Sibilla Verhagen

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...


online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:


peuterkerk


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.