hit counter joomla

reserveer


 

Komende vieringen

 
 30 jan 2022  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 06 feb 2022  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 06 feb 2022  16:00 uur:
Peuterkerk
 
 13 feb 2022  10:00 uur:
ds. S. Rozendal, Alkmaar
 
 20 feb 2022  10:00 uur:
ds. A. Baljeu en ds. C. Baljeu, Dalfsen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.


facebook

Nieuw protocol

Het coronaprocol is op 19-01-2022 aangepast. Het bijgewerkte coronaprotocol dat geldt vanaf 19-01-2022 kunt u hier inzien. In de kerkzaal houden we anderhalve meter aan. De stoelen de niet gebruikt mogen worden zijn gemarkeerd. We kunnen 50 mensen ontvangen, aanmelden is noodzakelijk.De belangrijkste regels die nog gelden leest op op de pagina kerkdiensten.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Mijn God is jouw God

Het jaarthema is Mijn God is jouw God. We zijn inmiddels bij het subthema Mijn gebed is jouw gebed aangekomen. We willen aansluiten bij de week van gebed. Vanwege de coronamaatregelen zullen we de activiteiten online laten plaatsvinden. Er is speciaal materiaal ontwikkeld om online te bidden.
Wanneer: 18 en 20 februari om 20.00
Waar: Online in grote en kleine groepen.
Dit is de link.
Wat: Ontmoeten, lezen van de bijbel en bidden. Beide avonden zijn vergelijkbaar maar we gebruiken verschillende gebedsmethode
Voor vragen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanmelding niet nodig!

Van de voorzitter - januari 2021

Beste gemeenteleden,
Goede voornemens. Ik maak ze elk jaar, soms uitgeschreven en soms overdacht. U ook?
Ik wil nog wel eens geïnspireerd worden door dagelijkse broodkruimels, een website die ik af en toe benader of tegenkom als ik iets opzoek op internet. In de eerste dagen van dit jaar was dit ook zo bij het overdenken van mijn goede voornemens voor komend jaar. Ik stuitte op onderstaande bijbeltekst uit een blog uit 2016 (https://dagelijksebroodkruimels.nl/de-beste-wensen/). Via de link kom je op het blog terecht.
“Moge hij door zijn macht ervoor zorgen dat u al uw goede voornemens kunt uitvoeren en dat alles wat u op grond van uw geloof doet, tot volle ontplooiing komt -1 Tessalonicenzen 1:11.”

Lees meer...

Hartelijk dank en een goed 2022!

Hartelijk dank voor alle kaarten en bloemen met goede wensen voor mijn verjaardag, de feestdagen en het nieuwe jaar. Ze kwamen vaak niet alleen voor mij, maar ook voor Ritske en Vera. Zoals jullie kunnen zien, zijn de afbeeldingen net zo divers als wij als gemeente zijn: van wild artistiek tot knus en keurig. Op één kaart stond een verheffend gedicht, van Judith Herzberg:

“Wat zou het loodzwaar tillen zijn, wat een gezwoeg,
als iedereen niet iedereen ter wille was
als iedereen niet iedereen op handen droeg.”

Lees meer...

Aanbiddingsviering

Mijn gebed is jouw gebed: aanbiddingsviering 6 februari
Op 6 februari houden we een aanbiddingsviering. Dat klinkt wat evangelisch, maar dat is niet persé erg. Het idee is dat we meer ruimte geven aan het aanbidden van God en dat gaan we onder andere doen door extra liederen te zingen en ook specifieke liederen waarmee we kunnen aanbidden. Dit zullen overigens deels liederen zijn die we al kennen. Want aanbidden is niet iets nieuws voor ons. Aanbidden is je richten op Gods grootheid en zijn heilzame aanwezigheid, wat meer de tijd nemen om iets van die heilzame aanwezigheid te beseffen en om God daarvoor te prijzen.

Lees meer...

Onze Vader

Mijn gebed is jouw gebed: nieuwe tekst Onze Vader
Op 16 januari starten we met het subthema: Mijn gebed is jouw gebed. We gaan op die zondag ook over op NBV21-tekst van het Onze Vader. Tot nu toe baden we altijd de versie uit de NBG51, een versie dus van ruim een halve eeuw geleden. Het mooie om dezelfde tekst te bidden als in de kanselbijbel is dat je dan dicht bij het idee blijft dat dit het gebed van Jezus is, het gebed dat Jezus zijn volgelingen leerde. Natuurlijk zal het wel even wennen zijn om de nieuwe woorden ons eigen te maken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze gebedstekst ons vertrouwd zal worden.

Lees meer...

Boek der namen

Van gedenkstenen naar een boek der namen
Als iemand overleden is noemen we zijn of haar naam in de viering en houden we een gedachtenis. Tot voor kort kwam er dan meestal een steen waarop de naam stond. Die steen bleef een jaar lang in de kerk liggen. Deze stenen werden niet altijd door familieleden meegenomen en het was ook lastig om er een mooie steen van te maken. Vanaf dit kerkelijk jaar gaan we over op een boek met namen. In een mooi gedenkboek wordt de naam gekalligrafeerd. Dit boek blijft op de gedenkplank in het liturgisch centrum liggen. Zo blijven de namen onder ons, als teken dat wij levenden en gestorvenen verbonden zijn in Christus.

ds. Sibilla Verhagen

Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Vrijwilligers gezocht

Tijdens de bijeenkomst van 25 november was het de bedoeling de verschillende vrijwilligersfuncties die vacant zijn, voor het voetlicht te brengen. Helaas gaat de bijeenkomst niet door, maar we willen de functies toch promoten.
Verschillende taak- en werkgroepen zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leden. Heb je altijd al eens 'iets' willen doen voor de kerk, maar weet je niet zo goed wat of bij wie je moet zijn voor informatie?
Voor een overzicht van de vrijwilligers die we zoeken is een speciale pagina op deze website gemaakt. Neem snel een kijkje: menubalk wijk noord -> vacatures.

Taak- en werkgroepen PG Alkmaar-Noord

Nieuwe kanselbijbel: de NBV21

Er is een nieuwe en verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) uit. In 2004 is de Nieuwe Bijbelvertaling uitgekomen en in onze wijk de kanselbijbel geworden. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is daarna aan een indrukwekkend project begonnen om al het commentaar op deze vertaling te wegen en nog een keer grondig te kijken naar de gemaakte vertaalkeuzes. Dit heeft geleid tot de nieuwe uitgave, de NBV21. De wijkkerkenraad van onze wijk heeft besloten om de NBV21 als kanselbijbel te gaan gebruiken.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Een goede voorbereiding is het halve werk. De andere helft komt als je iets uitvoert. Daardoor is de uitvoering altijd anders dan je vooraf in je hoofd had. Die andere helft was onlangs een waar geschenk uit de hemel. Op de laatste Peuterkerkviering in oktober deden we het verhaal van de toren van Babel. De spraakverwarring in dit verhaal is lastig te begrijpen voor de kleintjes. En al helemaal de link naar Pinksteren, waar ik doorgaans zelfs niet over begin. Tenminste, dat dacht ik allemaal van te voren.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

Beste gemeenteleden,
De wijkkerkenraad heeft in de vergadering 12 oktober ingestemd met een andere werkwijze en indeling van contactpersonen voor de gemeenteleden. De werkgroep pastoraat zal hier later ons over berichten. Ook is ingestemd met het voorstel van de werkgroep eredienst voor meer variatie van muziek tijdens de eredienst door o.a. het aanlopen van een liedlijst, samengesteld door gemeenteleden. Dit is van start gegaan bij de start van het blok (uit het jaarthema): “Mijn lied is jouw lied”.

Lees meer...

Feestavond

De feestavond in  (onder voorbehoud) doorgeschoven naar 12 maart. Zaterdag 22 januari 2022 is er een feestavond voor iedereen die zich betrokken voelt bij De Blije Mare.
Hou deze datum dus vrij.
Alle verdere info volgt later. Natuurlijk is deze activiteit afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden. Helaas moeten wij als feestcommissie dit voorbehoud maken.

Met vriendelijke groet,
Het feestcomité

Afbeelding van Please Don't sell My Artwork AS IS via Pixabay

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

reserveer


online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.