hit counter joomla

Komende vieringen

 
 16 aug 2020  09:30 uur:
ds. S. Verhagen
 
 23 aug 2020  09:30 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Schoorl
 
 30 aug 2020  09:30 uur:
ds. S. Verhagen
 
 06 sept 2020  09:30 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Bij de vieringen

Met Pinksteren is in heel de gemeente het pinkstervuur verspreid. Samen met Trijnie heb ik de twee paaskaarsen van afgelopen twee jaar omgesmolten tot vijftig pinksterkaarsjes. Ze stonden tijdens de pinksterviering op de tafel. De kaarsjes zijn door jong en oud, de verdeling was van vijf kaarsen per tien jaar leeftijdscategorie, symbolisch voor heel de gemeente in ontvangst genomen. Van de ontvanger van kaarsje nummer 1 kreeg ik een foto terug met een brandende kaars; ‘ik heb het ontstoken voor al het leven op deze aarde’, zo schreef de afzender.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Sinds ik weer aan het werk ben, vanaf januari weer voorzichtig en vanaf maart weer helemaal, maak ik nog steeds mijn rentree. Dat gebeurt zomaar op straat als ik een bekend gezicht tegenkom. Dat gebeurde met Pinksteren bij het praatje bij ons tuinpaadje waar zo’n veertig gemeenteleden gezellig een ijsje kwamen eten. Bij ons tuinpaadje was zelfs een lezer van dit blad uit de Schermer die ik daar voor het eerst ontmoette, hoe leuk.

Lees meer...

Van de voorzitter - juni 2020

Beste gemeenteleden, afgelopen periode is er hard gewerkt door velen om de versoepeling van de maatregelen toe te passen op onze kerk en gemeenschap. Onder andere in deze brief vindt u de invulling van de erediensten vanaf juli. 

Lees meer...

Peuterkerk online

De Peuterkerk van april hebben vanwege de coronamaatregelen niet door laten gaan. Maar de Peuterkerk van 21 juni wordt een online viering. Deze zal te zien zijn op of via de site pg-alkmaar.nl. We denken nog na over hoe en wat precies, het wordt een experiment, maar de bedoeling is dat het de kleintjes zal boeien en ook herkenbaar zal zijn als Peuterkerkviering. Het is een gemis om elkaar niet te ontmoeten, maar het leuke is wel, dat voor degenen die geen Peuters hebben en wel nieuwsgierig zijn, je ook mee kan doen op deze manier.

Lees meer...

Van de voorzitter

Kort na het uitkomen van de vorige Samen Verder zijn we min of meer verrast door de versoepeling in een stappenplan voor de komende maanden. Stappen die het ‘gewone’ leven weer langzaam op gang brengen. Mits het virus niet weer oplaait, de IC-bedden dan vol komen te liggen en we goed omgaan met het afstand houden. Een verschuiving van ‘blijf zo veel mogelijk thuis’, naar ‘vermijd drukte’ en ‘houdt 1,5 m afstand’.

Lees meer...

Open Kerk

We missen veel in deze periode.
De kerkdiensten en het koffiedrinken.
We missen het gebouw en zo nog veel meer.
In Samen Verder zien we in de agenda staan: elke woensdagmiddag open kerk in De Blije Mare.
Vanuit de PKN Alkmaar Noord zijn we daarmee gestopt toen de Coronacris begon.
Onze katholieke broeders en zusters zijn echter gewoon doorgegaan met de Open Kerk op woensdagmiddag.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

Wijkboekje

Het boekje Blije Gezichten levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van de onderlinge band in de gemeente. Als aanvulling daarop willen we ook aan de slag met het maken van een Wijkboekje voor Noord, zoals ook vroeger gangbaar was. Daarin komt een overzicht van wie wat doet in welke taakgroep, werkgroep of als vrijwilliger en informatie over de historie en organisatie van onze wijk Noord.

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Links naar online kerkdiensten:


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


/* */