hit counter joomla

Komende vieringen

 
 31 mei 2020  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 07 juni 2020  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 14 juni 2020  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 21 juni 2020  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 

I.v.m. beperkingen rond het coronavirus is de Immanuelkerk gesloten. De diensten die hier zijn vermeld, worden uitgezonden via kerkomroep.
Geen of haperende verbinding? De servers van Kerkomroep worden zwaar belast. Probeert u het later nog eens.


17 mei: Zegen op Zondag

 

21 mei: Hemelvaartsdag. Kerkomroepdienst. Met veel zang door zanggroep.

 

24 mei: Zegen op Zondag

 

31 mei: Pinksteren. Viering met livestream


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Vieringen en Zegen op Zondag

Op 10 mei werd de zondagse viering gehouden via een goede live-stream en met live chat. Het blijft natuurlijk een gemankeerde kerkdienst, zo zonder de onderlinge ontmoeting, dat wel. Maar op 10 mei was het geluid goed en er was ondertiteling bij de liederen: je kan dus op de bank meezingen! Daar is hard voor gewerkt en daarvoor ook op deze plek hartelijk dank aan Auke, Martijn, Joan en Bartjan.

Lees meer...

Toelichting bij de Zegen op Zondag van 3 mei 2020

De Zegen op Zondag van 3 mei was wat het tweede gedeelte betreft, een heftige boodschap. In de video waarschuwde ik al hiervoor, maar achteraf gezien was een extra waarschuwing wel op z’n plek geweest, het was niet geschikt voor kinderen onder de 13 of 16 jaar en ook menige oudere zal moeite gehad hebben met dit verhaal. Nu was het duidelijk dat het bij 4 en 5 mei paste, maar graag geef op deze plek nog enige toelichting voor mijn keuze.

Lees meer...

Praatje bij het tuinpaadje

Kom langs op pinkstermiddag.
Omdat we elkaar niet in de kerk kunnen ontmoeten leek het mij goed om dit op een andere manier te doen, geheel coronaproof. Op eerste pinksterdag, 31 mei, ben je tussen 15:00-18:00 van harte welkom om even bij ons aan te wippen voor een praatje bij ons tuinpaadje, buiten dus. Hopelijk is het lekker weer en kan je fijn op de fiets stappen of een wandeling maken en kunnen wij, ondergetekende, Ritske en Vera, lekker in de zon zitten voor ons huis.

Lees meer...

Peuterkerk online

De Peuterkerk van april hebben vanwege de coronamaatregelen niet door laten gaan. Maar de Peuterkerk van 21 juni wordt een online viering. Deze zal te zien zijn op of via de site pg-alkmaar.nl. We denken nog na over hoe en wat precies, het wordt een experiment, maar de bedoeling is dat het de kleintjes zal boeien en ook herkenbaar zal zijn als Peuterkerkviering. Het is een gemis om elkaar niet te ontmoeten, maar het leuke is wel, dat voor degenen die geen Peuters hebben en wel nieuwsgierig zijn, je ook mee kan doen op deze manier.

Lees meer...

Meditatieve wandeling

Welkom bij de podcast met een meditatieve wandeling.
Deze meditatie kan je alleen of samen met anderen doen, ook de kinderen kunnen meedoen. Het eerste deel is een uitleg, daarna volgt de wandeling. Doe er zo lang over als je zelf wilt, gebruik de pauzeknop.
Een mooie en gezegende wandeling toegewenst!

Download hier de podcast. Als de podcast direct begint af te spelen, klik dat met uw rechter muisknop op de speler en kies voor 'audio opslaan' of dergelijk.

Anja Bergwerff

Van de voorzitter

Kort na het uitkomen van de vorige Samen Verder zijn we min of meer verrast door de versoepeling in een stappenplan voor de komende maanden. Stappen die het ‘gewone’ leven weer langzaam op gang brengen. Mits het virus niet weer oplaait, de IC-bedden dan vol komen te liggen en we goed omgaan met het afstand houden. Een verschuiving van ‘blijf zo veel mogelijk thuis’, naar ‘vermijd drukte’ en ‘houdt 1,5 m afstand’.

Lees meer...

Open Kerk

We missen veel in deze periode.
De kerkdiensten en het koffiedrinken.
We missen het gebouw en zo nog veel meer.
In Samen Verder zien we in de agenda staan: elke woensdagmiddag open kerk in De Blije Mare.
Vanuit de PKN Alkmaar Noord zijn we daarmee gestopt toen de Coronacris begon.
Onze katholieke broeders en zusters zijn echter gewoon doorgegaan met de Open Kerk op woensdagmiddag.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

Stamtafel

Na de vieringen is de ouderling van dienst beschikbaar voor eventuele vragen aan de wijkkerkenraad. Ook is de gastvrouw of -heer beschikbaar voor vragen en om mensen wegwijs te maken in de wijkgemeente. Om dat meer zichtbaar te maken heeft de wijkkerkenraad het voornemen om een stamtafel in te richten waarop ook informatie te vinden is over de wijkgemeente, onder andere het boekje Blije Gezichten.

Lees meer...

Wijkboekje

Het boekje Blije Gezichten levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van de onderlinge band in de gemeente. Als aanvulling daarop willen we ook aan de slag met het maken van een Wijkboekje voor Noord, zoals ook vroeger gangbaar was. Daarin komt een overzicht van wie wat doet in welke taakgroep, werkgroep of als vrijwilliger en informatie over de historie en organisatie van onze wijk Noord.

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Links naar online kerkdiensten:


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


/* */