hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Kringen

Op deze pagina vindt vaste kringen, gespreksgroepen, open kerk.
Het jaarlijks wisselende aanbod van activiteiten vindt u op de pagina activiteiten.
In de rechterkolom ziet u activiteiten in en rond Alkmaar die door anderen worden georganiseerd.

Leeskring Oudorp

Elke twee maanden op een doordeweekse middag van 15.00 uur – 17.00 uur een boek bespreken en daar samen over nadenken en de verschillende leeservaringen uitwisselen. Dat doen we al jaren in De Wijkplaats in Oudorp. Bij toerbeurt leidt één van de deelnemers de bespreking in.

De ervaring leert dat de bij elkaar gevoegde indrukken een boek rijker maken en ons als lezers ook. En het schept een onderlinge (vertrouwens)band. Op het moment telt de leeskring 12 leden. 

  • Gespreksleider: ds. Ferdinand van Melle, theoloog en publicist
  • Locatie: De Wijkplaats, Herenweg 14, Oudorp
  • Informatie en opgave: Christien Noordegraaf, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Image by Nino Carè from Pixabay

Leeskring Oudorp.

Elke twee maanden op een doordeweekse middag van 15.00 uur – 17.00 uur een boek bespreken en daar samen over nadenken en de verschillende leeservaringen uitwisselen. Dat doen we al jaren in De Wijkplaats in Oudorp. Bij toerbeurt leidt één van de deelnemers de bespreking in. De ervaring leert dat de bij elkaar gevoegde indrukken een boek rijker maken en ons als lezers ook. En het schept een onderlinge (vertrouwens)band. Op het moment telt de leeskring 11 leden. Nieuwe leden zijn welkom. U kunt zich opgeven bij Christien Noordegraaf

Gespreksleider:  ds. Ferdinand van Melle, theoloog en publicist
Locatie: De Wijkplaats, Herenweg 14, Oudorp
Informatie en opgave: Christien Noordegraaf, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stiltekring

Iedere derde dinsdag van de maand komen we bij elkaar om met elkaar, na een korte inleiding twee keer 20 minuten stil te zijn. Jezus en vele anderen trokken zich terug uit alle drukte en hectiek en namen hun moment met God. Stil zijn is geen doel op zich. Het is een middel om alle ‘ruis van de lijn’ te halen. Misschien lijkt het moeilijk, maar door samen stil te zijn ondersteun je elkaar. Een deelnemer omschreef het een keer zo mooi: 'Het is bijzonder te merken dat je zonder met elkaar te spreken, toch een gedeelde bron kunt ervaren.'
U bent van harte welkom om mee te doen.
Ervaring met meditatie is geen vereiste.

  • Leiding: Axel Bolderheij
  • Data en tijd: iedere derde dinsdag van de maand, 14.00 – 15:30 uur vanaf 18 januari
  • Locatie: Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a, Alkmaar
  • Opgave: Axel Bolderheij, tel. 06 23 88 01 80.

Image by _Alicja_ from Pixabay

Bijbelgroep Zuid

De bijbelgroep van de Pius X die altijd geleid werd door Jeanne Kruijff gaat in februari weer van start met een vervangende leider, namelijk Frans Schotvanger.
De groep komt de 2e donderdag van de maand bij elkaar in de Pius X.
De startdatum van de groep is donderdag 10 februari. Tijdstip is van 10.30 tot 12.00 uur.
Opgave bij Frans Schotvanger. Zijn mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Image by Free-Photos from Pixabay 

Bijbelstudiegroep Noord

De bijbelstudiegroep Alkmaar-noord komt regelmatig bij elkaar. Samen de Bijbel lezen, ons verdiepen in de achtergronden en vragen proberen te beantwoorden die gesteld worden. Een open oog en oor, voor elkaar en voor de wereld waarin wij leven. Zijn we het ermee eens? Soms ook niet en ook dat mag. Dieper ingaan op levensvragen.
Belangrijk is ook dat we op die manier meer contact krijgen met elkaar.
Wil je meedoen? Je kunt contact opnemen met
Anna Hulst, Bonairestraat 7,
1825 PX Alkmaar,
tel. 072 56 15 389 of
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Image by Free-Photos from Pixabay

Bijbelkring ELG

Deze groep bespreekt met elkaar de teksten die in het Evangelisch-Luthers Dagboek aangegeven staan, voorafgaand aan de zondag na de bijeenkomst van de groep. De groep wil samen naar de bijbelteksten luisteren en wisselt gedachten hierover uit. Door juist de verschillende opvattingen naast elkaar te leggen, ontstaat er steeds iets nieuws. Er is geen voorkennis nodig. Respect voor de bijbeltekst en voor elkaar is genoeg. Als dit u aanspreekt, bent u van harte welkom.
De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats op het adres Oudegracht 43 van 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Telefonische inlichtingen bij Raphaël Schulte, tel. 072 515 96 78.
NB. Zo lang de coronabeperkingen gelden komt de bijbelgroep per videobellen bij elkaar. Iedereen met een smartphone, tablet, laptop of computer met microfoon en camera kan meedoen. 

Image by congerdesign from Pixabay

We bespreken de teksten zoals in het Evangelisch-Luthers Dagboek aangegeven en die op de zondag na de bijeenkomst van de groep in de dienst gelezen zullen worden. De groep wil samen naar de Bijbelteksten luisteren en wisselt gedachten hierover uit. Door juist de verschillende opvattingen naast elkaar te leggen, ontstaat er steeds iets nieuws. Er is geen voorkennis nodig. Respect voor de Bijbeltekst en voor elkaar is genoeg. Als dit u aanspreekt, bent u van harte welkom.
De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats op het adres Oudegracht 43 van 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Telefonische inlichtingen bij Raphaël Schulte, tel. 072 51 59 678.

Meer...

Geen evenementen