De situatie op het COA in Heerhugowaard is veranderd. Statushouders verblijven in hotels zodat andere vluchtelingen in het centrum kunnen verblijven. Ook zijn er per 1 april vijftig jongeren gekomen.
Voor ons betekent dat: meer fietsen repareren. Hopelijk worden er ook veel fietsen gedoneerd. Misschien heeft u zelf geen beschikbare fiets maar kunt u in uw omgeving doorvertellen dat wij gebruikte fietsen verzamelen voor vluchtelingen.

Ook vragen we om ons te komen helpen! We hebben veel werk te doen en hebben altijd tijd tekort om alle fietsen te repareren. Ingewikkeld is het niet: we helpen elkaar bij de moeilijke klussen, de een kan wat meer dan de ander, en we kunnen een fietsenmaker raadplegen.
Sinds een half jaar verkopen we om de twee maanden de opgeknapte fietsen. De reparatiekosten bepalen de prijs – tussen € 10 en € 40 - zodat wij weer onze materialen kunnen betalen. Kinderen krijgen de fiets gratis.
En altijd zijn er weer van die mooie verhalen. Bijvoorbeeld als mensen afstand doen van hun fiets. En zoals Theo schrijft:
"Gistermiddag een meisje geholpen met haar fiets. Ze heet Imaan en was duidelijk treurig gestemd. Ze had een lege achterband en zei dat ze op school hoorde dat ze een “vieze fiets” heeft. Haar ventiel was opzettelijk losgedraaid en dus zo verholpen. Nu zag de fiets er ook niet mooi uit. Roestplekken aan stuur en frame, een heel lelijk zadel. Ja, wat doe je dan. Roetsplekken behandeld met een schuurspons en een nieuw zadel plus bel. Ze kon in ieder geval weer een beetje lachen toen ze wegreed."
Dat maakt ons werk echt mooi.

Wilt u een fiets doneren, laat het ons weten. Wij komen de fiets ophalen. Theo Bruin doet dat in Zuid 072 512 42 02 / 06 10 19 68 85 en ik doe dat in Noord 06 11 44 02 78 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Wij horen graag van u!
Namens ons team: Anno Bos

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links