29 mei 2022  10:00 uur:

Taizéviering

19 juni 2022  10:00 uur:
ds. J.C. den Hertog, Oudorp

Zondag 15 mei vieren wij met elkaar de dienst van Schrift en Tafel. Joan Idzenga leidt deze dienst. Ook zij is als lid betrokken bij onze gemeente. Zij komt in haar dagelijks werk als geestelijk verzorger in Westerhout en Nieuwpoort regelmatig onze gemeenteleden tegen, die daar tijdelijk dan wel vast wonen.

Zondag 22 mei zal voorgaan Annerien Groenendijk. Ook geen onbekende. Haar werkzaamheden als geestelijk verzorger in de Noordwest Ziekenhuisgroep is ons allen bekend. Gelukkig komen we haar vaker tegen buiten het ziekenhuis, dan er in.

Hemelvaartsdag 26 mei is er in de Vrijheidskerk geen dienst. Wij gaan dan naar De Blije Mare, waar om 10 uur een zangdienst zal worden gehouden.

Zondag 29 mei gaan we een dienst beleven met ds. Leon v.d. Dool. Ik noem dat dan een dominee van de buren. Hij is verbonden aan de Hervormde kerk in Broek op Langedijk. Voor de mensen die weleens naar Petrus in het land kijken, daar is hij ook al eens voorbijgekomen.

5 juni Pinksteren. Ds. Theo Witkamp gaat voor in deze dienst. De kinderen hebben weer iets leuks verzonnen. Ze hebben ook een verrassing, want … de kerk is dus jarig vandaag.
En met de kerk bedoelen we dan alle christenen in de hele wereld.

10 juni (vrijdag). Om half 8 is in de Vrijheidskerk een Taizéviering verzorgd door de werkgroep Eredienst. De liturg is dan Peter Tuinman en de zanggroep o.l.v. Bert Rootmensen zal van zich laten horen en dat is altijd feest. Dit alles in het kader van de week van de Oecumene.

Op 12 juni gaan alle kerkgangers van aangesloten kerken bij de ARK naar de afsluitende dienst in de Immanuelkerk in De Blije Mare. De voorganger zal daar zijn Wim van Houten, van het Leger des Heils. Deze dienst begint om 10 uur. De Vrijheidskerk is dan dus gesloten.

Op 3 juli gaat ds. Bert Griffioen bij ons voor. In deze dienst gaan 2 kinderen, Amélie en Matthias, de kindernevendienst verruilen voor de tienerdienst en worden uitgenodigd voor Provider.
De leiding van de KND verzorgt in deze dienst hun opstapje naar een volgende fase.

Nieuws uit de Vredestuin

Door ziek, zeer en ongemak moesten we de maand even ‘verstek’ laten gaan met een update over de tuin. Dan kan het zomaar gebeuren, dat je van winterse verhalen ineens doorschiet naar het schrijven over de tuin waar de lente volop zichtbaar is: de pruimenbomen staan in bloei, overal komen bollen en stinsen planten boven de grond en knoppen in de bomen lopen uit en barsten open. De belofte van het nieuwe leven is aan alle kanten zichtbaar!

2 0060.jpg 0060Het Open Tuinen Weekend i.s.m. De Groene Route (23 en 24 april) staat alweer voor de deur. De volgende (14 en 15 mei) komt  al weer snel daarna, net als de Wereld-Labyrint dag op zaterdag 7 mei. Zie het eerdere schrijven hierover. Door het prachtige voorjaarsweer zette de natuur in februari/maart een groeispurt in waardoor het groen de grond uitvloog, maar het onkruid deed vrolijk mee.
De weken daarna was het met de vele regen en het stormachtige weer niet echt weer om te tuinen, maar toch is er hard gewerkt door de tuingroep: de plantvakken rond het binnenplein zijn nu helemaal ingeplant met nieuwe planten. Die planten moeten de tijd krijgen om te groeien, dus dat betekent nog even geduld hebben. Het sterk schuin aflopende plantvak bij de vijver, naast het pomphuisje is egaler gemaakt en opgehoogd 2 0139.jpg 0139door gebruik te maken van de oude grindtegels. Oude dode bomen zijn gerooid en worden nog in een nieuw te maken houtril verwerkt. Het plantvak is gedeeltelijk opnieuw ingeplant, met planten die we gedeeld en gescheurd hebben en de rest volgt nog. Ook de composthoop achter de kerk is omgezet en met de oude tegels van het binnenplein zijn nu drie ruime vakken gemaakt, zodat de composthoop wat makkelijk omgezet kan worden. Er zijn fleurige kussentjes aangeschaft voor de stenen zitmuurtjes op het binnenplein, zodat u voortaan na de dienst met mooi weer lekker buiten in het zonnetje kunt genieten van een bakje koffie. Misschien hoort u dan de ‘schaterlach’ wel van de groene specht, die dit jaar de Vredestuin uitgekozen heeft om zijn nest te maken achter in de bostuin. Rest ons niets meer dan u mee te laten genieten van de vele op dit moment (vlak voor het paasweekend) in bloei staande planten in de Vredestuin.

Ditta Voetberg

2 0034.jpg 00342 0070.jpg 0070