Komende vieringen

ds. D.P. Jans

12 aug 2018  10:00 uur:
ds. H.R. Hummelen, Egmond Binnen

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 22 juli. Op het leesrooster staat Marcus 6: 30-44, over vijf broden en twee vissen (die zo’n rol speelden in het feestweekend). Na het spel-van-toen gaan we de woorden opnieuw spellen.

Dan vier diensten met een bijzonder thema in samenwerking met de Lutherse Gemeente:

ZOMERDIENSTEN 2018
Thema: ‘Verwondering’
Zondag 29 juli in de Lutherse Kerk: ‘Verwondering over “wie ben ik en wie ben jij”’ Voorganger: ds. Yvonne Bos. Kinderopvang is geregeld. De Vrijheidskerk is gesloten.
Zondag 5 augustus in de Vrijheidskerk: ‘Oogverblindende angst’ Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Zondag 19 augustus in de Lutherse Kerk: ‘Afstand doet wonderen’’ Voorganger: ds. Yvonne Bos. Kinderopvang is geregeld. De Vrijheidskerk is gesloten.
Zondag 26 augustus in de Vrijheidskerk: ‘Wat verwondering losmaakt’ Voorganger: ds. Nielspeter Jans.

Zondag 2 september. Het leesrooster wijst ons op Marcus 8: 22-26, over de genezing van een blinde. Het zal gaan over de weg die wij als gelovigen gaan. Eerst is je zicht nog vaag en zijn je ogen vertroebeld, maar gaandeweg klaart het op en zie je steeds scherper.

Om alvast te noteren:
Zondag 30 september. Viering in het kader van Dierendag, voorbereid door de werkgroep Kerk en Dier. Thema: ‘Eerbied voor het leven’, met aandacht voor het leven en werk van Albert Schweitzer. We vieren samen avondmaal. ’s Middags is er een inloopmiddag. We kijken dan naar een indrukwekkende film over de natuur en het dierenleven in ons land.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

kerkdiensten

vrijheidskerkOver de kerkdiensten Sectie Zuid - De Vrijheidskerk

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in De Vrijheidskerk.
Het adres van het kerkgebouw is: Hobbemalaan 2a, 1816 GD Alkmaar.

Kerkomroep

kerkomroepIn De Vrijheidskerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, kerkelijk werker of contactpersoon.

Rechts op deze pagina staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

Zondagbrieven

zondagsbrief zuidDe meeste zondagen komt er een zondagsbrief uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Rechts op deze pagina kunt u zondagbrieven downloaden voor zover deze beschikbaar zijn.
Kopij: mail voor dinsdagavond naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spoedberichten kunnen nog tot woensdag 17:00uur worden doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plaatsing kan dan echter niet meer worden gegarandeerd.
Uit deze versies van de zondagsbrieven zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief.

Kerkomroep Vrijheidskerk

Vrijheidskerk