Komende vieringen

ds. E.A.H. van Melle-Baaijens, Oudorp

28 mrt 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op dit moment zijn de diensten alleen online te volgen.

Zondag 17 januari, Kana-zondag Lezing: Johannes 2: 1-11 Het water herkende zijn Heer en bloosde.

Zondag 24 januari Marcus 1: 14-20 Jezus roept zijn eerste leerlingen: ‘Kom, volg mij!’

Zondag 31 januari Voorganger: ds. Theo Witkamp. Op het leesrooster staat Marcus 1: 21-28 In de synagoge in Kafarnaüm.

Zondag 7 februari Marcus 1: 29-39 Het nieuws over Jezus gaat viral.

Zondag 14 februari Voorganger: ds. Joan Idzenga. Op het leesrooster staat Marcus 1: 40-45 De genezing van de man met huidvraat.

Woensdag 17 februari, begin van de veertigdagentijd, 19.00 uur, eerste avondgebed vanuit de Vrijheidskerk

Zondag 21 februari, eerste zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Marcus 1: 12-15. We vieren avondmaal. U wordt van harte uitgenodigd om dit thuis mee te vieren met brood, wijn of druivensap bij de hand. We zijn niet samen in één ruimte, maar wel verbonden met elkaar.

Woensdag 24 februari, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 28 februari, tweede zondag in de veertigdagentijd, voorganger: ds. Jan Zwart. Op het leesrooster staat Marcus 9: 2-10.

Woensdag 3 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 7 maart, derde zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Johannes 2: 13-25.

Woensdag 10 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 14 maart, vierde zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Johannes 6: 1-15.

Woensdag 17 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 21 maart, vijfde zondag in de veertigdagentijd, voorganger: ds. Evelien van Melle-Baaijens. Op het leesrooster staat Johannes 12: 20-23.

Woensdag 24 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Uit de wijkkerkenraad

De kerkenraadsvergadering van 1 december 2020 was de eerste van het nieuwe kerkelijk jaar en de laatste van het jaar 2020. Toen hadden we nog geen weet van de lockdown die later in de maand zou volgen en waardoor elke ‘normale’ kerkdienst en bijeenkomst niet mogelijk zou zijn. Geen kerstfeest voor de jeugd en tieners, geen ‘generale repetitie’ van het hoorspel welke u op kerstmorgen zou horen. En geen samenkomsten, zelfs niet met 30 personen, op alle daaropvolgende kerst- en zondagen. Petje af, voor al diegene die hierin een beslissing hebben moeten nemen met respect voor alle maatregelen die het RIVM ons adviseerde.

In de kerkenraadsvergadering werd een belangrijke vraag gesteld of iemand als afgevaardigde uit de ring Alkmaar naar de Classis Noord Holland wil gaan. Het is niet nodig dat dit een ambtsdrager is.
Veel werk wordt er door de kerkenraadsleden al verricht..., misschien is er onder u, gemeenteleden die dit lezen, wel iemand die dit wil doen?? Dat zou prachtig zijn! Reacties graag naar Margriet Binnendijk.

N.a.v. een eerdere oproep voor het doen van giften om de buxussen te kunnen vervangen (die waren volledig aan-/afgeknaagd door de buxusmot!) heeft de tuingroep een bedrag van ruim € 2100.00 mogen ontvangen! Een mooi bedrag voor de nieuwe aanplant.

Het vervolg op het verplaatsen van de fietsen naar de voorkant van de kerk, is de verbouwing van de achtergevel. En de aansluiting op de Bijbelse Vredestuin.

Caroline Wiggelinkhuizen laat een door haar in 3D ontworpen model zien van het binnenplein, wat dus aan de ene kant aansluit op de tuin en aan de andere kant op de nieuwe achtergevel. Vanuit de vergadering kwamen vragen waar Caroline verhelderend op kon antwoorden. Het ontwerp werd zeer mooi gevonden. We hopen op een spoedige voortgang van de plannen. U hoort en/of leest ervan!

Edith van Tiel

online kerkdiensten

Link naar online kerkdiensten:

wie is wie?

nielspeter