Komende vieringen

ds. E.A.H. van Melle-Baaijens, Oudorp

28 mrt 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op dit moment zijn de diensten alleen online te volgen.

Zondag 17 januari, Kana-zondag Lezing: Johannes 2: 1-11 Het water herkende zijn Heer en bloosde.

Zondag 24 januari Marcus 1: 14-20 Jezus roept zijn eerste leerlingen: ‘Kom, volg mij!’

Zondag 31 januari Voorganger: ds. Theo Witkamp. Op het leesrooster staat Marcus 1: 21-28 In de synagoge in Kafarnaüm.

Zondag 7 februari Marcus 1: 29-39 Het nieuws over Jezus gaat viral.

Zondag 14 februari Voorganger: ds. Joan Idzenga. Op het leesrooster staat Marcus 1: 40-45 De genezing van de man met huidvraat.

Woensdag 17 februari, begin van de veertigdagentijd, 19.00 uur, eerste avondgebed vanuit de Vrijheidskerk

Zondag 21 februari, eerste zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Marcus 1: 12-15. We vieren avondmaal. U wordt van harte uitgenodigd om dit thuis mee te vieren met brood, wijn of druivensap bij de hand. We zijn niet samen in één ruimte, maar wel verbonden met elkaar.

Woensdag 24 februari, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 28 februari, tweede zondag in de veertigdagentijd, voorganger: ds. Jan Zwart. Op het leesrooster staat Marcus 9: 2-10.

Woensdag 3 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 7 maart, derde zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Johannes 2: 13-25.

Woensdag 10 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 14 maart, vierde zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Johannes 6: 1-15.

Woensdag 17 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 21 maart, vijfde zondag in de veertigdagentijd, voorganger: ds. Evelien van Melle-Baaijens. Op het leesrooster staat Johannes 12: 20-23.

Woensdag 24 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Houd de moed erin!

Beste gemeenteleden,
De kerk is gesloten; de activiteiten staan op een laag pitje; we houden afstand van elkaar; we voelen ons opgesloten in ons eigen huis; we moeten kinderen thuis lesgeven, terwijl het eigen werk ook doorgaat; we verlangen naar een aanraking; het virus grijpt om zich heen… Voor niemand is deze tijd gemakkelijk. Integendeel!
Wat ik tijdens het middaggebed op Oudjaar zei, herhaal ik hier: er is niet alleen licht aan het eind van de tunnel (wanneer we allemaal met een vaccin ingeënt zullen zijn), maar er brandt ook licht ín de tunnel, in onze duisternis. En dat is het licht van Christus.

Hij is geboren in crisistijd en wordt het ‘Licht der Wereld’ genoemd. Hij houdt geen afstand en vergezelt je, overdag en in de nacht. Ten diepste ben je nooit alleen, hoe eenzaam je je ook voelen kunt. De heilige Geest gaat a l t i j d met je mee. Dit is wat de kerk al eeuwen belijdt, verkondigt en bezingt. Dit is ons houvast en onze troost, ook vandaag, ook morgen. Christus’ licht brandt in de tunnel waarin we ons bevinden, en aan het eind van onze tunnel zal zijn licht ons omhelzen. Houd goede moed!

Nielspeter Jans

Foto door vionart form PxHere

online kerkdiensten

Link naar online kerkdiensten:

wie is wie?

nielspeter