Komende vieringen

vesper

30 mrt 2021  19:15 uur:
vesper

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Kerkdiensten wijkgemeente Noord - Immanuelkerk

noord kerkzaal

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in de Immanuelkerk, een van de kerkzalen van kerkelijk centrum De Blije Mare in Alkmaar Noord.
Het adres van het kerkgebouw is: Kajakstraat 60, 1826 DV Alkmaar.

Kerkdiensten alleen online

De wijkkerkenraad Noord heeft besloten om alle kerkdiensten in de Immanuelkerk de komende tijd om te zetten naar online vieringen in verband met de strengere coronamaatregelen. Door online te gaan beperken we het risico op besmetting en zijn we solidair met veel anderen in de samenleving.
Tot en met 20 december beginnen de diensten om 09:30 uur, daarna weer om de normale tijd; 10:00 uur.

U kunt de diensten volgen via Kerkomroep (alleen geluid) of via ons Youtube-kanaal. In de diensten waar ds. Sibilla Verhagen voorgaat kunt u dan ook gebruik maken van de life chat, bijvoorbeeld voor het aandragen van onderwerpen voor de voorbeden of gewoon om te laten weten dat u er bent.

Huiskamervieringen

De diensten waarin ds, Sibilla Verhagen voorgaat hebben de vorm van een 'huiskamerviering'.  Via je computer (met camera), laptop, tablet of telefoon doe je mee met het online vergaderprogramma Teams. Het mooie is dat we elkaar hierdoor kunnen zien, elk in ons eigen huis. En misschien is het allermooiste wel dat we op deze manier ook in kleine groepjes kunnen koffiedrinken na afloop. Het is wel zo dat hoe groter je scherm, hoe meer mensen je kunt zien. De mensen die spreken of zingen zijn altijd te zien op het moment van spreken of zingen.
Deze huiskamerviering wordt ook gestreamd en is zo te volgen via het YouTubekanaal van onze gemeente. Als je in Teams meedoet, kan het dus zo zijn, dat je zichtbaar bent op YouTube. Ook is de dienst op de kerkomroep te beluisteren. Als je mee wilt doen in Teams is het handig als je de app van Teams van te voren download. Maar via je webbrowser kan je ook deelnemen. Er is een korte handleiding gemaakt. Probeert u het gerust van tevoren, de link vindt u rechtsboven op de pagina's van wijkgemeente Noord.

Kerkomroep

In de Immanuelkerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, ouderling of contactpersoon.

Hier onder staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

De Blije Mare Kajakstraat 60 1826 BV Alkmaar
2021-03-02 09:54:00 Luister
2021-02-28 09:45:00 Luister
2021-02-27 11:28:00 Luister
2021-02-27 11:10:00 Luister
2021-02-21 09:54:00 Luister
2021-02-14 09:57:00 Luister
2021-02-07 09:56:00 Luister
2021-01-31 09:52:00 Luister

Zondagsbrieven / liturgieën

Elke zondag en kerkelijk feestdagen komt er een zondagsbrief of liturgie uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Hieronder kunt u deze downloaden.

Uit deze versies zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u een mededeling wilt plaatsen in de zondagsbrief kunt u dit verzoek sturen aan het hierboven genoemde e-mailadres. Mededelingen graag kort en bondig houden. De redactie kan besluiten om mededelingen in te korten of niet te plaatsen. De inzender wordt hierover geïnformeerd.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

peuterkerk

wie is wie?