Komende vieringen

ds. C. Baljeu, Dalfsen

17 nov 2019  10:00 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Schoorl

Andere diensten in het totaaloverzicht.

6 oktober viering met persoonlijk verhaal
In de viering van 6 oktober wordt er een persoonlijk verhaal gedeeld. We hebben dit twee keer eerder gedaan, in januari 2018 vertelde Arie over zijn ontwikkeling in geloof en leven en afgelopen januari hoorden van Henny haar ervaring met haar psychische ziekte. In de viering van 6 oktober delen Dyane en Mariella, beiden veertigers, hun ervaring in leven&geloof met lesbisch zijn. Het is goed om elkaars verhalen te horen want het kan ons helpen in het groeien in liefde voor elkaar. Deze viering stond voor 23 juni gepland maar toen was Dyane verhinderd door een longontsteking. We hopen haar en Mariella 6 oktober in goede gezondheid te treffen.

13 oktober Kunst van Kink
In de viering 13 oktober laten we ons inspireren door de kunst van Kink die zij gemaakt hebben over het Hooglied. De kunstwerken hangen vanaf begin september in de ontmoetingshal van de Blije Mare. De viering wordt rond deze kunstwerken vormgegeven.

Op 3 november is er gedenken overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Werktijden predikant

Soms bereikt mij wel eens gemopper over het feit dat ik niet aanwezig ben bij een activiteit. Dat vind ik vervelend. Want naar eer en geweten vul ik mij werktijd zorgvuldig in. Mijn werktijden zijn verdeeld over de doordeweekse dagen en de avonden van maandag tot en met donderdag. Op de avonden werken is niet heel fijn, want ik kom dan niet zo goed los van mijn werk.

Maar dit kan nu eenmaal niet anders in een kerk waar er ook mensen zijn die overdag bezet zijn door een baan. Daarnaast werk ik, zoals vast bekend, op de zondagochtenden dat ik in de vieringen voor ga en op de zondagmiddagen van de Peuterkerk. Schrik niet van die doordeweekse dagen, ik werk dan niet de hele tijd. Ik zorg dat ik netjes op 40 uur per week uitkom. Als ik dan ’s avonds werk, neem ik in de middag even pauze. En als het in de ene week wat meer dan 40 uur is, compenseer ik dat een andere week als het wat rustiger is. De andere avonden van de week zijn vrije avonden voor mij, behalve dan dat ik zaterdagavond meestal nog even de mail check of er iets is voor de voorbede van die zondag en het voorbedengebed schrijf. De zaterdag is mijn sabbat, die is voor mijn familie en vrienden of gewoon voor niets. Soms maak ik een uitzondering hierop, voor een activiteit, voor pastoraat of een uitvaart. Dus wees verrast als je mij dan wel ziet. En verder graag respect voor het bewaken van mijn tijd. Mij missen mag natuurlijk wel, ik mis ook wel eens mensen in de kerk. Maar laten we niet mopperen over elkaars afwezigheid. Het is beter om in vertrouwen naar elkaar te kijken, in het vertrouwen dat we allemaal naar eer en geweten onze tijd goed indelen.

ds. Sibilla Verhagen

Image by Free-Photos from Pixabay