Het Steunpunt is deze zomer in juni en juli geopend. In augustus zijn we gesloten.
Op 20 juni is het thema 'vakantie en rouw'.
Als je een dierbare hebt verloren, kan de vakantieperiode een moeilijke tijd voor je zijn. Je ziet om je heen hoe iedereen vakantieplannen heeft en zich erop verheugt om op vakantie te gaan. De zomermaanden kunnen heel anders voor je voelen als je een groot verdriet met je meedraagt. Misschien moet je er niet aan denken je huis uit te gaan om elders te logeren. Bovendien kan het idee dat je alleen op vakantie zou gaan, je ook afschrikken om plannen te maken. Maar het kan ook zijn dat je een heel nieuw vakantieplan maakt. En andere dingen gaat doen dan voor je verlies. We praten hier samen over en delen ervaringen met elkaar.

Op 18 juli organiseren we weer een schrijfworkshop. Intuïtief schrijven over je verlies of over je toekomst zonder die geliefde ander blijkt verrassend mooi te zijn en helend te werken. En iedereen kan schrijven. Het thema zal dit keer zijn ‘woorden van verlangen’. De bezoekers die al eerder een schrijfworkshop hebben gevolgd zijn altijd verrast en enthousiast over deze manier van werken. Velen gaan thuis ook door met schrijven. Voel je welkom.

Het Steunpunt is een initiatief van aandachtscentrum De Zwaan. Het is elke derde dinsdag van de maand geopend (behalve in augustus) en wordt begeleid door Eva Snieder en Marja Ligterink, beiden ervaren rouwbegeleiders. We starten om 14.00 uur met koffie en thee en na een half uur gaan we verder met een thema. De middagen duren tot 16.30 uur. Ons adres: Luttik Oudorp 93 in Alkmaar. (in het gebouw van de Steiger)
We vragen een bijdrage van € 5.
Wilt je de nieuwsbrief ontvangen die elke maand uitkomt dan kunt je je opgeven op https://www.dezwaan-alkmaar.nl/verlies-en-rouw

Verdere informatie bij Marja Ligterink: 06 30 08 86 10.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links