Waarom deze actie?
Zoals u bekend is, zijn er vele vluchtelingen, die hun thuisland om wat voor reden dan ook ontvlucht zijn.
Vluchtelingen zijn afhankelijk van de goedheid van anderen. Zij moeten maar afwachten, of en wat er te eten is, of er genoeg luiers zijn voor de kinderen etc.
Voor het derde jaar houdt St. Christian Refugee Relief (Nieuw-Lekkerland) de inzamelactie
"Luiers voor Lesbos".
Er worden niet alleen luiers ingezameld, maar ook billendoekjes, maandverband en incontinentiemateriaal.

Tijdens mijn reis naar Athene, kort geleden, heb ik wederom met eigen ogen opnieuw de nood daar gezien van vluchtelingen. Stel je maar eens voor, dat je ergens aankomt alleen met de kleding die je aan hebt en met andere hoognodige spullen.
Nu de winter nadert hebben de mensen daar ook kleding nodig. Aan mannenkleding is groot gebrek! Daarom heb ik op eigen initiatief besloten ook dit in te zamelen naast de eerder genoemde artikelen.
Denk aan: schoenen, truien/sweaters, overhemden, t-shirts met lange en korte mouw, winterjassen, lange broeken.

Waar gaan de spullen naar toe?
Alle ingezamelde spullen, van de ca. 240 inzamelpunten in Nederland, gaan eerst naar de loods in Nieuw-Lekkerland, waar een sortering en verdeling plaatsvindt. Vervolgens gaan de spullen naar verschillende Griekse eilanden (Lesbos, Samos, Chios) Athene en Tessaloniki, Bosnië, Servië, Oekraïne en Syrië.

Waar kunt u de spullen inleveren?
Op de zondagen van 19 en 26 november sta ik in de hal van De Blije Mare. U kunt de spullen bij mij thuis inleveren (Amazonestraat 11) of desnoods kom ik ze ophalen.

Zijn er donaties mogelijk?
Deze zijn zeker mogelijk. U kunt ze aan mij geven of u kunt overmaken op het rekeningnummer van St. Christian Refugee Relief.
NL74 RABO 03066 331 83 o.v.v. Luiers voor Lesbos

Voor vragen kunt u me bellen: 06 13 44 36 01 of 072 561 23 42
Doet u ook mee?
Alvast bedankt!

Helene de Graaf

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links