Hallo gemeenteleden,
Wat voor iedereen wel duidelijk was, is nu gebeurd: ik ben de nieuwe penningmeester van de PGA.
Ik heb langzaam mijn activiteiten binnen de wijkgemeente Zuid opgebouwd. Koffie zetten, autorijdienst, lector.
Met mijn lange ervaring in financiën was mijn route richting het CvK allang uitgestippeld. Simon Binnendijk heeft mij jaren geleden al benaderd en vorig jaar ben ik toegetreden. Nu Joan Maljaars stopt, stap ik in zijn (grote) schoenen als penningmeester. En daarmee wordt een van mijn specifieke talenten ingezet op de meest logische plek voor deze gemeente. Ik hoop dat ik het kan waarmaken.


Die specifieke zaken rondom de financiën, waar veel mensen het liefst bij weg blijven, daar zit ik in mijn comfortzone: begroting, administratie, jaarrekening. Het is eigenlijk heel makkelijk hoor!
We hebben bijdragen levend geld, kerkbalans, af en toe een legaat of erfenis en in goede jaren opbrengsten van de beleggingen (rente/dividend/koerswinst). Dat is de inkomstenkant.

En dan hebben we de kosten. Kosten personeel (met 2 vacatures op dit moment een dingetje), kosten voor de diverse panden (kort en lang onderhoud) en overige kosten. Onder die laatste categorie vallen uitgaven die we met elkaar mogen maken om een levende gemeente te zijn. Als zuinigheid leidt tot een kleurloze invulling van ons samenzijn dan spreek ik van verkeerde zuinigheid.
En ja, de begrotingen laten vaak een verlies zien. Maar of dat direct betekent dat er niets meer kan, daar vind ik wat van. Gelukkig nemen we besluiten in samenspraak met elkaar.
Blijf vooral uw bijdragen (die u kunt missen) storten, dan kunnen we leuke activiteiten blijven doen!
Onder onze taken valt ook het beheer van de gebouwen. Maar technische of bouwkundige zaken, daar heb ik dus helemaal geen verstand van. Als u dat wel hebt, overweeg dan eens toe te treden tot het CvK... Wijkgemeente Noord heeft slechts één vertegenwoordiger.

Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen om mij toe te laten tot deze plek. En als u daar op- of aanmerkingen over hebt, dan weet ik zeker dat u mij weet te vinden!

Peter Tuinman

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links