Gesloten

is het kerkelijk bureau
gesloten

Uit de kerkenraad - september 2018

Voor de kerkenraad was het een uitermate rustige zomervakantie, dus van die zijde geen nieuws.
Tijdens deze periode werden we echter ruw opgeschrikt door het bericht dat op 7 augustus ds Sietse M. Greving tijdens zijn vakantie in Zwitserland is overleden. Sietse was sinds september 2011 predikant van de vrijgemaakt gereformeerde kerk in de Kapelkerk. Hij was nog maar 39 jaar. Een enorme, niet te bevatten ramp voor gezin en gemeente.

Niemand weet wat leven is, alleen dat het gegeven is - en dat van dit geheimenis God het begin en einde is. Een zo jong gezin dat een man en vader verliest en een gemeente die een bevlogen voorganger verliest. Een predikant die een gemeente en een gebouw nieuw leven inblies. Vanuit een sterk missionaire gedrevenheid wilde hij iedereen bij Jezus brengen. Nu is dat abrupt afgebroken. Menselijkerwijs gesproken was Sietse nog lang niet klaar met zijn werk; hij had nog zoveel plannen.

Wanneer dit leest is het nieuwe seizoen net weer begonnen. Ik wens ons zelf in Noord en Zuid een goed nieuw seizoen, met grote en kleine plannen, met persoonlijke en gemeenschappelijke plannen. Zo hebben we allemaal onze plannen en vergezichten, even daadkrachtig als teer en broos. Wat mogen we realiseren, hoe zal onze wereld er over een jaar uit zien? Het PKN jaarthema is ‘Een goed gesprek’. Dat kan op vele manieren. In Marcus 8:27 stelt Jezus de vraag ‘Wie zeggen de mensen dat ik ben?’ Tegenwoordig lijkt dit een van de belangrijkste vragen te zijn. Door de sociale media is de vraag naar het beeld dat anderen van je hebben voor veel mensen heel belangrijk geworden. Bij psalm 139 dichtte Huub Oosterhuis ‘Ken je mij? Wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik?’
Moge de goede God ons allen en alle kerkelijke activiteiten in Alkmaar nabij zijn in een nieuw seizoen. Een goed gesprek, wie zeggen de mensen dat ik ben, ken je mij? Genoeg om over na te denken.

Cor Docter