Kerstwandeling

geslotenvan 21 december t/m 7 januari
is het kerkelijk bureau
gesloten

Ik stap even in de trein.

Hallo, mijn naam is Ramona, 35 jaar, getrouwd met Rogier en heb 2 prachtige dochters van 5 en 8 jaar. Sinds februari heb ik het voorrecht om hier het jongerenwerk te komen ondersteunen en een stapje verder te helpen.
Al meer dan 15 jaar ben ik jeugdwerker. Van baby’s tot studenten.

Gewerkt in buurthuizen, op straat en in verschillende kerken vanuit allerlei achtergronden. Ik vind het ontzettend leuk om voor tieners en met tieners te werken. Ze te zien groeien in hun leven en geloof. Een verschil te kunnen maken in hun leven en hen te laten zien wat het betekent om christen te zijn in je dagelijks leven. Met alle hobbels en bobbels die daarbij komen kijken. De laatste jaren ben ik vooral betrokken bij kerken die behoefte hebben aan advies, training en aanmoediging en een stuk procesbegeleiding voor het team dat het jeugdwerk draaiende houdt. Zo ben ik ook voor Alkmaar gevraagd om tijdelijk in de trein te stappen die jeugdwerk heet. Ik omschrijf het altijd in een volgend beeld:

Ik stap in de trein en kom in de verschillende coupés zitten. De coupés zijn dan de verschillende lagen van het jeugdwerk. Ik luister en doe enkele suggesties voor de inrichting, misschien hier en daar wat schoonmaken. Moedig aan en denk mee met diegenen die de coupé onderhouden, dat zijn de verschillende teams. Het doel is dat de passagiers, dat zijn de tieners, een prettige en leerzame treinreis hebben. En wat ik dan hoop als ik uitstap bij het volgende station is dat de trein er weer een stukje mooier uitziet en wat soepeler rijdt, zodat hij in de toekomst ook kan blijven rijden.

Hier in Alkmaar zie ik dat er al een hoop te doen is voor tieners en jongeren en dat er een team van mensen is die heel veel hart en enthousiasme hebben voor deze jongeren. Dat is mooi om te zien. En ik hoop dat ik de komende periode kan bijdragen om dit enthousiasme te waarborgen en daarin ook kan helpen een brug te slaan naar andere onderdelen die ons samen kerk maken.

Ramona van den Hoed.

alpha