Kerstwandeling

is het kerkelijk bureau
gesloten

Kapelkerk naar de GVK!

kapelkerkOp de kerkenraadsvergadering van maandag 22 februari heeft de kerkenraad besloten de Kapelkerk te verkopen aan de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) te Alkmaar.
De GKV houdt in de Kapelkerk al vele jaren haar kerkdiensten, maar had tot nu toe aangegeven het gebouw niet te willen kopen. De voorgestelde verkoop aan de Stichting tot Behoud van Monumentale Kerken in Alkmaar (met de Karavaan als hoofdgebruiker) heeft de GKV op het laatste moment doen besluiten toch een bod te doen.
Na de schriftelijke stemming in de kerkenraad kon worden meegedeeld dat met 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen de hele kerkenraad unaniem "ja" zei tegen de verkoop aan de GKV.
Deze uitkomst komt overeen met de eerste optie uit het Gebouwenbesluit -verkopen aan een ander kerkgenootschap- en wordt door ons allen zeer toegejuicht.
Het is nu aan het CvK om met de GKV dit proces af te ronden.

Cor Docter, voorzitter

alpha