Gesloten

is het kerkelijk bureau
gesloten

Laatdiensten seizoen 2018-2019

Moeder Aarde... Broeder Zon...

Twee beelden uit het Zonnelied van Franciscus van Assisi dat het uitgangspunt is voor de volgende serie van de Laatdiensten in het seizoen 2018-2019. De zorg voor de natuur, het milieu, de aarde; het staat hoog op de agenda van bestuurders en kerkmensen, van milieuorganisaties en politieke partijen. Veel boeken worden erover geschreven en documentaires gemaakt en het was dit jaar het thema van de Boekenweek.

Onze leefwereld wordt van alle kanten bedreigd, de aarde warmt op, de ijskappen smelten, woestijnen rukken op, de aarde vervuilt en dat alles ook nog door toedoen van de mens.

Hoe houdt een mens het vol om te blijven geloven dat het anders kan en anders moet? Uit welke bronnen kan een mens putten? De lofzang van de schepselen, het Zonnelied van Franciscus, is zo’n bron. Poëzie waarin bijbelverhalen meeklinken. Aarde, water, vuur, lucht, alle elementen worden erin bezongen, maar ook de liefde en de dood.

In de eerste Laatdienst op 7 oktober wordt het jaarthema ingeleid, voorganger is Bill van Schie,
(kath. theoloog en em. vlootaalmoezenier) 12.00 uur, Oudegracht 187 (Lutherse kerk)