20543 adv 198x123 3

samenverder 300

privacy 895556

Van de voorzitter

In de afgelopen periode heeft de AK niet vergaderd, dus daaruit geen nieuws. De eerstvolgende vergadering staat nu gepland op 8 maart.
Wel is een mooie gebeurtenis te vermelden, namelijk dat op 31 januari ‘onze’ ds Marius Braamse is bevestigd als predikant in algemene dienst van - de dienstenorganisatie van - de PKN. Dat gebeurde tijdens een middagdienst in De Levensbron in Ridderkerk. De functie is in één woord samen te vatten: probleemoplosser. Ridderkerk is Marius’ eerste werklocatie in deze functie. Helaas werd het door de verzwaarde coronamaatregelen een dienst in alle stilte, maar we wensen Marius een goede tijd en veel werkplezier onder Gods zegen.

Ja, die coronamaatregelen houden maar aan, nu tot 2 maart. Zelfs het zelf zingen in de kerken is tot die tijd verstomd. Kerkliederen over stilte - die zijn er vele - krijgen een diepere betekenis. Stilte en zingen lijken elkaar uit te sluiten, maar ze horen bij elkaar. Onrust wordt tot rust gebracht, ook onze corona-onrust. De tijd gaat evengoed snel, we zijn al weer bezig met de invulling van de 40-dagentijd, een tijd van inkeer, bezinning en gebed. Ook dat zal nog soberder moeten dan het al was. Vorig jaar, aan het begin van de 40-dagentijd, medio maart gingen we voor het eerst op een laag pitje.
Gelukkig doen beide PGA kerken er alles aan om hun eigenheid zo goed mogelijk vast te houden in de uit te zenden diensten. Een goede tijd gewenst, houd moed en hou vol,

Cor Docter

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid