20543 adv 198x123 3

samenverder 300

privacy 895556

Ranglijst christenvervolging 2021

Vervolging van christenen wereldwijd is weer toegenomen blijkt bij de 28e editie van de Ranglijst christenvervolging van Open Doors. Het is een triest verhaal, maar waar zoals de feiten laten zien en de trends aangeven. Ruim 300 miljoen gelovigen worden ernstig of extreem vervolgd. Geen verassing voor wie de bijbel leest in b.v. Johannes 15: 18-16:4. Vervolging zal niet verminderen of verdwijnen, want het gaat naar een climax, zegt de bijbel. Christenen in India bidden voor ons in Nederland en Vlaanderen omdat wij aan zoveel verleidingen bloot staan. De vervolgde kerk bidt voor de kerk in verleiding en omgekeerd.

Toch hebben we ook veel om voor te danken. Veel mensen kwamen tot bekering, wereldwijd groeit de kerk, vooral onder mensen met een niet-christelijke achtergrond. Dat is heel bijzonder. God bouwt zijn kerk juist in veel landen met vervolging. In een bepaald land in Centraal-Azië waren in 1998 tussen de 100 en 200 inheemse christenen. En in 2020, ruim twintig jaar later op een leiderschap conferentie waren er alleen al 140 - 150 inheemse leiders, mannen en vrouwen! Dwars tegen de verdrukking in groeit de kerk! Dat ontroert en maakt stil.
De gevaarlijkste plek om christen te zijn is Noord-Korea, daarna komen in de top-tien Afghanistan, Somalië, Libië, Pakistan, Eritrea, Jemen, Iran, Nigeria en India.
Onderdrukking vindt plaats in de persoonlijke levenssfeer, in familieverband, in het gemeenschapsleven, in de publieke ruimte en in het kerkelijk leven. Daarnaast is er concreet geweld tegen christenen en kerken. De vervolging op de Ranglijst kent de categorieën zwaar, zeer zwaar en extreem en telt 50 landen. Kijk voor meer informatie op www. https://www.opendoors.nl/
Vraag je eigen Ranglijst poster aan op https://www.opendoors.nl/ranglijstposter.

Ane Mulder

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid