20543 adv 198x123 3

samenverder 300

privacy 895556

Paasgroeten aan gedetineerden

Ook al moet het sturen van paasgroeten aan gedetineerden dit jaar (weer) op een andere manier georganiseerd worden nu de kerken gesloten zijn, we willen dat toch graag doen. De diaconie heeft bij de PKN daarvoor dubbele Nederlandse kaarten gekocht.
De werkwijze is dat u de kaarten bij Carry Senduk, Henk Bruins en Letty van der Graaf kunt bestellen. Zij vertellen u wanneer u de kaarten bij hen kunt ophalen en ook weer inleveren. Wij moeten de ingevulde kaarten namelijk uiterlijk 5 maart in een verzamelenveloppe opsturen naar de PKN. Daar verdeelt men de kaarten over de gevangenissen.

De dubbele kaarten gaan naar gedetineerden in Nederlandse gevangenissen. Niet alleen de gedetineerden zelf, maar ook hun familieleden zijn erg blij met de hartelijke belangstelling die van deze paasgroet uitgaat. Op de bovenste kaart kunt u een gedicht of groet aan de gevangene schrijven, en uw naam. Zonder naam is het geen hartelijke groet. Adres en/of woonplaats mag u niet vermelden. Kaarten met adres of woonplaats en kaarten zonder naam worden niet doorgegeven.
Op de onderste kaart plakt u een postzegel (de diaconie betaalt de kaart). De gedetineerde kan deze kaart dan zelf naar iemand sturen. Dit is een foto, geen paasgroet, zodat gedetineerden deze op elk moment van het jaar kunnen sturen. Justitiepredikanten wijzen ons steeds op het belang hiervan, zo kunnen de gedetineerden toch ook wat contact houden met hun gezin en familie. Dat betekent veel voor hen.
De gegevens van Letty, Henk en Carry:
Kunt u de kaarten niet komen ophalen? Wij brengen ze graag naar u toe en halen ze ook weer op.

De diaconie

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid