KB GIFbanner

samenverder 300

privacy 895556

Bericht Fietsproject - juni 2020

Na de coronacrisis die ons dwong 4 maanden op de handen te zitten, zijn we weer opnieuw gestart. Wel met strenge restricties zoals een persoon in de werkkeet. Voorlopig nog geen contact met asielzoekers.
Alles weer opnieuw uitvinden, wat kan wel, wat kan niet. Natuurlijk in samenwerking met het COA-personeel waar we uitstekende contacten mee hebben.

We gaan eerst de grote voorraad in de containers opruimen en de fietsen, die de mensen toegezegd hebben van de fietsactie in de krant, van huis ophalen.
Dat is best veel werk maar we hebben weer goede moed gevat. Kracht van omhoog!
Over 3 maanden hopen we het “fietsspreekuur” met de asielzoekers weer te starten. Dat geeft ons eerlijk gezegd de meeste voldoening. Zulke contacten zijn vaak erg rommelig en dat kan nu nog niet.

De afgelopen maanden zijn we door u benaderd voor fietsen maar dat moest allemaal wachten. We hadden geen toegang tot het terrein helaas.
Zoals ik u al eerder schreef werken we heel goed samen met Hanja Jong van Stichting Enjoy. Zij hebben een mooie winkel Middenweg 215 in HHW. Zij verkopen de fietsen die wij opgeknapt hebben want wij mogen dat niet op ons terrein. Zeker 80% van onze fietsen zijn verkocht aan asielzoekers.

We hopen dat u ons blijft denken mocht u een nieuwe fiets willen aanschaffen.
Enjoy heeft aangegeven voorlopig genoeg kinderfietsen te hebben.

Hartelijke groet.
Theo Bruin,
Vrijwilliger AZC Heerhugowaard.

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid