KB GIFbanner

samenverder 300

privacy 895556

Van de voorzitter - juni 2020

Op 15 juni kwam de AK weer bijeen. Dat was na een redelijk lange tijd, want de vorige vergadering vond plaats op 9 maart. De reden van deze lange pauze weten we allemaal: toen kwam corona! Hoe dit verder zal gaan is de grote vraag: krijgen we langzaam maar zeker terugkerende vrijheden of komt er een nieuwe golf met alle leed en beperkingen van dien?

Voor de kerken geldt deze vraag evenzeer. Onze diensten zijn gericht op ontmoeting, met God en met elkaar. In die ontmoeting willen we dicht bij elkaar zijn, willen we kunnen praten en ons kunnen uiten in zang en -gezamenlijk- gebed. Op veel van deze factoren staat geheel of gedeeltelijk nog een rem. Beide kerken -Noord en Zuid- hebben een protocol opgesteld voor het weer houden van diensten met aanwezigheid per 1 juli. Die protocollen zijn voor nu duidelijk, maar door onverwachte ontwikkelingen in het geleidelijk opheffen van de totale maatschappelijke lockdown kunnen ze zomaar weer moeten worden aangepast. Op alle mogelijke manieren zal dat steeds kenbaar worden gemaakt.

Terug naar de vergadering. De jaarrekeningen 2019 van CvK en CvD zijn definitief goedgekeurd. Op dit moment is het wegvallen van de commerciële verhuur het belangrijkste gemis aan inkomsten.
We spraken over de consequenties van het wegvallen van de kerkelijk werker in Zuid. Een aantal argumenten voor en tegen opvolging dienen goed te worden afgewogen. Met predikant, wijkkerkenraad en AK wordt een aantal gesprekken gepland. Ook spraken we over de stand van zaken in Noord. Het algemene beeld is dat de ingezette verbeteringen zich voortzetten, maar ook dit proces heeft vertraging opgelopen. Het wachten is nu op het vinden van een juiste vorm en mogelijkheid tot een gemeenteberaad. Verder hebben de overige lopende onderwerpen op een laag pitje gestaan, veel schuift -zonder problemen- een halfjaartje door.

En zo lopen we uit het coronareces de vakantieperiode binnen. Voor velen zal dat dit jaar een gewijzigde invulling krijgen; maar waar ieder ook gaat of staat, allen alle goeds en Gods nabijheid gewenst.

Cor Docter

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid

peuterkerk

21 juni 16:00 uur