Gesloten

geslotenhet kerkelijk bureau is gesloten van donderdag 21 mei t/m dinsdag 2 juni

KB GIFbanner

samenverder 300

privacy 895556

Malawi februari 2020

Mijn naam is Noa Pronk en ik ben in februari met een groep leerlingen van het Jan Arentsz naar Malawi geweest om het werk van de stichting Floja te ondersteunen. Ik wil graag via deze manier een terugkoppeling geven van mijn reis, omdat veel mensen vanuit de verschillende wijken van de Protestantse Gemeente van Alkmaar mij gesteund hebben, als ook de diaconie.

Mijn reis naar Malawi was een bijzonder mooie ervaring. We werden als groep hartverwarmend ontvangen in Malawi, ik begrijp nu waarom Malawi ‘het warme hart van Afrika’ wordt genoemd. We hebben heel veel bijzondere dingen meegemaakt. Dit waren een aantal hoogtepunten van mijn reis: een aantal scholen bezoeken, een dagje meelopen met mijn buddy Mercy (meisje van 15 jaar oud) en het kerkbezoek op zondag. We hebben met de groep leerlingen ruim €10.000 ingezameld voor de Stichting Floja. Dit geld gaat gebruikt worden om bij de middelbare school een bibliotheek gebouw te realiseren waar het hele dorp gebruik van kan maken. Er zal elektriciteit komen zodat leerlingen ook ‘s avonds kunnen leren. In deze ruimte zullen verder voorlichtingen worden gegeven, zoals bijvoorbeeld EHBO en informatie over het voorkomen van HIV/aids. Toegang tot boeken en educatie zal hierdoor voor iedereen in het dorp beschikbaar zijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze mooie reis heb mogen maken. We hebben zo veel mooie ervaringen opgedaan. Ik begrijp nu bijvoorbeeld beter hoe ongelijk het verdeeld is in de wereld. Maar tegelijkertijd zag ik ook hoe blij en vrolijk de mensen in Malawi waren terwijl ze zo ontzettend weinig hebben.

Ik wil de mensen die mij gesteund hebben door een speculaaspop te kopen in de Wijkplaats en de Vrijheidskerk, heel hartelijk bedanken. Ook al kun je niet iedereen helpen, het is fijn dat ik -met alle hulp- geld bij elkaar heb kunnen brengen om een klein beetje te betekenen voor de mensen in Ngara. We hebben scholen bezocht, hele mooie momenten gedeeld, veel geleerd en ook veel aandacht voor elkaar gehad. Het was een unieke reis waarbij ik met mijn klasgenoten even onderdeel kon zijn van een hele andere cultuur en vrienden heb gemaakt zonder dat we elkaar konden verstaan. Wat me het meeste is bijgebleven is dat je met zo weinig zo tevreden en blij kan zijn. De reis was nog mooier dan ik had gedacht! Ik zal al deze herinneringen blijven koesteren.

Nogmaals dank voor uw steun!
Hartelijke groet,
Noa

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid

peuterkerk