Gesloten

geslotenhet kerkelijk bureau is gesloten van donderdag 21 mei t/m dinsdag 2 juni

KB GIFbanner

samenverder 300

privacy 895556

Uit de Algemene Kerkenraad

Voor nu klopt de titel van dit stukje niet. De AK is in de afgelopen weken niet bij elkaar geweest en ook schriftelijk is niets vermeldenswaardigs gepasseerd. Wat er aankomt zijn de jaarrekeningen. Deze behandeling zal dit jaar op afstand gaan. Ze zien er goed uit, dus daar heb ik alle vertrouwen in. We leven in een bijzondere tijd, letterlijk en figuurlijk. De spannende tijd tussen Pasen en Pinksteren en de spanning rond het coronavirus. Dat laatste heeft ons fysiek uit elkaar gedreven, maar geestelijk niet.

Met nieuwe energie zijn al snel andere middelen gevonden om virtueel toch bij elkaar te kunnen zijn, bij voorbeeld via online kerkdiensten. Binnen het pastoraat worden de contacten op afstand onderhouden, daar wordt nog de zwaarste wissel getrokken. Gelukkig zijn er veel moderne hulpmiddelen om de communicatie gaande te houden en worden we steeds handiger in het gebruiken daarvan. Natuurlijk is het slechts ter vervanging, want we zijn erg ingesteld op de persoonlijke ontmoeting. Eenzaamheid is een naar en zwaar te dragen bijproduct van het virus. Het is tijdelijk, hoewel we op dit moment zeker nog niet weten hoe lang tijdelijk gaat duren. En is daarna alles weer bij het oude? Deze periode stemt wereldwijd tot nadenken over de zin van alles, met name over de zin van de nu weggevallen zaken. Een direct praktische vraag wordt hoe straks het nieuwe normaal er uit gaat zien, met een anderhalve meter samenleving of zoiets, ook binnen de kerkmuren. Echter, ook daar zullen we dan weer inventief in blijken te zijn, ons stap voor stap aanpassend aan de mogelijkheden die worden geboden. En last but not least, laten we het goede dat is ontstaan behouden. Dan denk ik aan een blijvend goede waardering van de vitale beroepen.
Allen alle goeds en Gods nabijheid gewenst in deze vreemde tijd,

Cor Docter

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid

peuterkerk