KB GIFbanner

privacy 895556

Corona - van de voorzitter

Beste gemeenteleden van de PGA,
de corona maatregelen zijn gisteren (23 maart) enorm aangescherpt, tot 1 juni kunnen we helaas geen reguliere kerkdiensten meer houden. In de nieuwste Samen Verder was ik nog optimistisch met de hoop dat het tegen Pasen weer over zou zijn. Dat gaat niet uitkomen, het wordt een veel langere tijd. Opeens vallen daar ook de Stille Week, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren in, een groot deel van het kerkelijk jaar.

Actuele PKN informatie over ons gedrag binnen de kerken is te vinden op https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/
Ook allerlei vergaderingen, zo die al niet stil liggen, moet ik ontraden, ook als het kleine gezelschappen betreft. Maar gelukkig zijn er nog veel alternatieven om op afstand te overleggen, middels e-mail, telefoon, skype, etc. Daarin zullen we ongetwijfeld steeds handiger worden.
Hou de afspraken binnen onze lokale kerken goed in de gaten en luister daar naar. Denk ook in uw dagelijks leven om de voorschriften, is het niet voor uzelf dan wel voor de ander. Zoek en doe geen dingen die niet goed voelen. Denk bij alles: “hoe belangrijk is het?” Help elkaar daarin.
Een zinsnede uit onze visie luidt "omzien naar elkaar", een zinsnede uit 2013, maar nog steeds actueel. Diaconie en pastoraat hebben het moeilijk nu alles op afstand moet. Tijdelijk zijn we uit het oog, maar niet uit het hart. Het is een onwerkelijke tijd waarin ik u als allerbeste Gods nabijheid wens.

Cor Docter

taize0Deze activiteit is afgelast i.v.m. het coronavirus

peuterkerk

29 maart Peuterkerk:
De goede herder
g
aat niet door i.v.m. het coronavirus