181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

samenverder 300

privacy 895556

Paaspakkettenactie

De paaspakkettenactie gaat weer van start
De paaspakkettenactie 2019, georganiseerd door de Alkmaarse Raad van Kerken was een groot succes. In samenwerking met u hebben wij 256 pakketten kunnen bezorgen bij mensen die financieel en ook vaak sociaal in een moeilijke positie verkeren. Het blijkt telkens weer dat er in onze omgeving mensen zijn die iets extra’s hard nodig hebben.

Het feest van Pasen nodigt ook uit om solidair te zijn met onze naasten, veraf maar ook dichtbij. Wij zullen daarom de paaspakkettenactie in 2020 opnieuw organiseren. Veel kerken en parochies in Alkmaar en omgeving doen er al jaren aan mee.

In de weken voorafgaand aan Pasen zal opnieuw een beroep op u worden gedaan. Exacte informatie over de inzameldata volgt via uw eigen parochiebestuur of diaconie.
Voor het vullen van de pakketten zijn we op zoek naar levensmiddelen en attenties voor kinderen en volwassenen. Het gaat daarbij om houdbare levensmiddelen. Geschikt zijn bijvoorbeeld kaas (in plastic geseald) vlees in blik, allerlei soorten pasta´s en pastasauzen, rijst, koffie, koffiemelk, thee, suiker, broodbeleg, knabbeltjes, kruiden in potjes, muesli, enzovoort. Alcoholische dranken zijn niet geschikt. Ook allerlei toiletartikelen (bijv. tandenborstels, tandpasta, scheerspullenzeep, deodorant), handdoeken en washandjes, theedoeken, kleur- en knutselboeken, stickerboeken (geen speelgoed) zijn van harte welkom.
Kent u bedrijven die hierin behulpzaam kunnen zijn? Dan vernemen we dat graag. Wilt u alvast een gift overmaken voor de kosten die hiermee gemoeid zijn? Dat kan via het rekeningnummer NL77 INGB 0002 6852 43 van de Alkmaarse Raad van Kerken o.v.v. 'Paaspakketten 2020'. De ARK is ANBI erkend en dus zijn uw giften aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
Wij hopen ook dit jaar weer op een succesvolle actie!

Namens de ARK,
Wim van Houten (06 18 26 15 95) en Ria de Rijke (06 49 89 61 07)