181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Verslag dagtocht senioren

Nadat ook bij de laatste verzamelplaats iedereen was ingestapt, gingen we op pad naar de orchideeënhoeve in Luttelgeest, onder de vakkundige leiding van onze chauffeuse Annemiek.
Onderweg konden we nog het restant van de bloembollenvelden zien, voordat we aankwamen in Luttelgeest. Daar konden we eerst genieten van een heerlijke lunch, voordat we het park ingingen.
De orchideeachtige planten in de orchideeënhoeve zijn kleurrijk en mooi. Bovendien liepen er ook nog kleine aapjes rond en in de vele vijvers zwommen reusachtige koi karpers.

Na de eerste hal, kwam je bij de lori’s, dat zijn kleine felgekleurde papegaaien, die bij je komen zitten als je ze voert met speciaal gekocht voer. Wij hadden dat niet gedaan, omdat we uit ervaring weten, dat ze ook veel poepen en liefst op je kleding.
Na een hal met supergrote orchideeën kwamen we in de tropische vlinderhal, waar dus ook de temperatuur heel tropisch was, wat niet bij alle ouderen goed viel. Maar de bonte vlinders waren mooi, maar wel heel moeilijk om op de foto te krijgen. Op weg naar de uitgang kwamen we door een restaurant met prachtige hangplanten in vele kleuren. Goed dat dit allemaal binnen hangt, want anders zou er bij een storm en regen niet veel van overblijven. Aan het eind hebben we nog even in de leuke winkel geshopt en waren we blij dat we weer even konden uitrusten. En dat onder het genot van een bak heerlijke koffie met gebak. Nadat we ons weer allemaal verzameld hadden in de bus, gingen we via Harderwijk en Enkhuizen naar Alkmaar, waar we weer allemaal afscheid van elkaar namen. Het was weer een mooie dagtocht, met dank aan Arnold, Nynke, Eina, Ria en Annemiek. Zij bedenken toch iedere keer weer een leuke bestemming voor ons dagje uit.

peuterkerk

23 juni Peuterkerk: Meisje, sta op!

23 juni Peuterkerk Meisje, sta op!