hit counter joomla

Komende vieringen

 
 21 jan 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 28 jan 2018  10:00 uur:
ds. A. Groenendijk, Bergen
 
 11 feb 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 14 januari Onze organist Dries Post zit al 50 jaar achter het orgel! Een heuglijk feit. We schenken aandacht aan deze halve eeuw orgelmuziek. We zullen tijdens de dienst ontdekken dat muziek verschillende emoties kan verklanken. Aan de hand van bijbellezingen hebben we het over droefheid en vreugde, boosheid en geluk. Dries zal deze gevoelens telkens vertolken. Na de viering kunt uw hem natuurlijk feliciteren met zijn klinkende jubileum!

 

Zondag 21 januari Lezing: Marcus 1: 14-20. Eerst lezen we, dat Johannes is overgeleverd. Jezus neemt zijn taak onmiddellijk over en gaat meteen naar Galilea om goed nieuws van Godswege te verkondigen. Het goede nieuws is, dat de tijd is aangebroken en het Koninkrijk nabij is. Dan roept Hij de mensen op om geloof te hechten aan dit goede nieuws. Ook roept Hij mensen om hem te volgen. Zij staan op en volgen hem inderdaad. Natuurlijk zullen we als reactie op deze lezing Lied 531 zingen: ‘Jezus die langs het water liep’. ‘Hij spreekt ook ons hart aan, heden, en wenkt ons met zich mede. En lokt ook nog zoveel ons aan, tot wie zouden wij anders gaan?’

 

Zondag 4 februari Gezamenlijke viering van heel de PGA in de Immanuelkerk (De Blije Mare). Afscheid en bevestiging van ambtsdragers. De Vrijheidskerk is gesloten.

 

Zondag 11 februari Hoofdlezing: Marcus 1: 40-45

 

Woensdag 14 februari, 18.00 uur Vesper met aansluitend een sobere maaltijd (zie elders voor nadere info).

 

Zondag 18 februari Eerste zondag van de veertigdagentijd. Hoofdlezing: Marcus 1: 12-15. We vieren samen avondmaal.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Kerkdiensten

vrijheidskerkOver de kerkdiensten Sectie Zuid - De Vrijheidskerk

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in De Vrijheidskerk.
Het adres van het kerkgebouw is: Hobbemalaan 2a, 1816 GD Alkmaar.

 

Kerkomroep

kerkomroepIn De Vrijheidskerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, kerkelijk werker of contactpersoon.

Rechts op deze pagina staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

Zondagbrieven

zondagsbrief zuidDe meeste zondagen komt er een zondagsbrief uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Rechts op deze pagina kunt u zondagbrieven downloaden voor zover deze beschikbaar zijn.
Kopij: mail voor dinsdagavond naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spoedberichten kunnen nog tot woensdag 17:00uur worden doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plaatsing kan dan echter niet meer worden gegarandeerd.
Uit deze versies van de zondagsbrieven zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief.

Kerkomroep Vrijheidskerk

Vrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 EP Alkmaar
14-01-2018 09:53 Luister
07-01-2018 09:47 Luister
31-12-2017 09:56 Luister
25-12-2017 09:40 Luister
24-12-2017 20:42 Luister
19-12-2017 15:25 Luister
19-12-2017 14:10 Luister
17-12-2017 10:23 Luister
17-12-2017 09:53 Luister
10-12-2017 09:45 Luister