hit counter joomla

Komende vieringen

 
 27 aug 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 03 sept 2017  10:00 uur:
ds. H.R. Hummelen, Egmond Binnen
 
 10 sept 2017  10:00 uur:
ds. M. Braamse, Alkmaar

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 30 juli: de eerste van een reeks van vier zomerdiensten samen met de lutheranen (30-7, 6-8, 20-8 en 27-8). We lezen telkens gelijkenissen en vergelijken twee wijzen van uitleg (uit Luthers tijd en onze postmoderne tijd) met elkaar. Zijn er overeenkomsten? Is er een verschil in benadering op te merken? We beginnen met Matteüs 13: 3–8, over de zaaier. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans.

Zondag 6 augustus: de tweede dienst in het kader van de zomerdiensten rond de gelijkenissen: Matteüs 24: 14-30, over de talenten. Dienst in de Lutherse Kerk. De Vrijheidskerk is gesloten! Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans.
Zondag 20 augustus: de derde dienst in het kader van de zomerdiensten rond de gelijkenissen: Matteüs 20: 1-16, over de arbeiders in de wijngaard. Dienst in de Lutherse Kerk. De Vrijheidskerk is gesloten! Voorganger: ds. Yvonne Bos.
Zondag 27 augustus: de vierde en laatste dienst in het kader van de zomerdiensten rond de gelijkenissen: Matteüs 18: 23-34, over de ondankbare schuldenaar. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans.

facebook

Sectie Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36

 

 

 

 

 


Het zien van God

Vroeger werden kinderen weleens bang gemaakt voor God. Voor God die alles zou zien. Tot in de kleinste details. ‘Pas op, God ziet het!’ Je liet het wel om een koekje uit de trommel te stelen. Of een appel uit een mand. Hij keek immers altijd op je neer en merkte alles op, ook, ja, juist (zo voelde het) je misslagen of onzuivere gedachten.

Lees meer...

Kerk-dier-milieu-weekend

Vooruitblik.
Op zaterdag 7 oktober vindt in Amersfoort de zesde Groene Kerkendag plaats. Het belooft, zoals op de website aangegeven, ‘een inspirerende dag te worden vol spraakmakende sprekers en workshops voor iedereen die door het geloof gemotiveerd is om te zorgen voor onze naaste en de schepping.’ Diverse kerken presenteren hun duurzame acties.

Lees meer...

Terugblik seizoen 2016-2017 van de jeugd

Club
Er is op de woensdagmiddag- en de vrijdagavondclub weer van alles geknutseld en besproken dit seizoen. Naast het vertellen van vele bijbelverhalen zijn er bijvoorbeeld vogelvoederstations en sneeuwpoppen gemaakt op de woensdagmiddag.

Lees meer...

Besloten Facebookgroep 'Samen Rondom de Vrijheidskerk'

Onlangs zijn wij op Facebook een zogenaamde 'besloten' groep gestart die is bedoeld voor gemeenteleden van de Vrijheidskerk. Geïnteresseerden kunnen vragen om lid te worden, en huidige leden kunnen anderen uitnodigen lid te worden.

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 8

De vorige maand moest u het zonder vogelvlucht doen. Vakantie. Die twee weken vakantie begin juni hebben ons goed gedaan. De eerste paar dagen afkicken in het schone Zuid-Limburg met bezoeken aan bekende en minder bekende plekken en natuurlijk het winkelgebeuren in Maastricht met gelukkig een overvloed aan terrassen. Daarna de kluslijst ter hand genomen en een voorzichtige inschatting gemaakt van de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die geplengd zouden gaan worden.

Lees meer...

Verdere eenwording Zuid

In de afgelopen acht maanden heb ik op veel plaatsen gesprekken mogen voeren met leden van onze gemeente. In het merendeel van deze gesprekken namen de geschiedenis en de huidige situatie binnen sectie zuid een voorname plaats in. Na een roerige periode is het een goede zaak om weer tot rust te komen, te evalueren en te bezien of en welke zaken, die momenteel leven in onze gemeente, kunnen leiden tot een verdere eenwording binnen zuid.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

16 juli en 20 augustus zonder maaltijd, 17 september met maaltijd. Weet uzelf welkom om 15.00 uur en voor vervoer is Henk 515 21 24 te bellen of Ans 515 73 08.Tot dan!

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Wij heten u weer hartelijk welkom op woensdagmiddag 16 aug, 13 sept, 11 okt, 8 nov, en 13 dec.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.