hit counter joomla

Komende vieringen

 
 26 mrt 2017  10:00 uur:
ds. B. Kramer, Heiloo
 
 02 apr 2017  10:00 uur:
ds. F.E.van Roekel-Brouwer
 
 09 apr 2017  10:00 uur:
ds. H.R. Hummelen, Egmond Binnen
 
 14 apr 2017  19:30 uur:
ds. Y. Bos en dhr. A. Kozijn
 
 15 apr 2017  21:00 uur:
ds. Y. Bos en dhr. A. Kozijn
 
 16 apr 2017  10:00 uur:
dhr. A. Kozijn

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


 

Wijzigingen t.o.v. eerder aankondigingen.
In verband met ziekte van ds. Jans zijn er wat aanpassingen in de diensten. De serie over het boek Hebreeën gaat niet door. Op 29 januari is er geen Heilig Avondmaal. Ook zal de dienst van 26 februari geen Tomasviering zijn. De voorgangers staan in het schema hierboven vermeld.

Zondag 5 februari Gezamenlijke dienst PGA. Afscheid en bevestiging ambtsdragers.

Sectie Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36

 

 

 

 

 


Gebroken arm (3)

Lichamelijk gaat het met ds Jans de goede kant op, geestelijk is het nog een kwestie van een beentje bijtrekken. Mede op basis van de beoordeling van de bedrijfsarts is besloten dat ds Jans niet voor Pasen weer aan de slag gaat. Alle diensten, ook de paascyclus, zijn inmiddels met gastpredikanten gevuld. De dienst op Witte Donderdag wordt gehouden in de Lutherse kerk.

Lees meer...

Avondmaalsviering

In het januarinummer van Samen Verder heeft een oproep gestaan om uw mening te geven over de wijze waarop wij in de Vrijheidskerk het afgelopen jaar het Avondmaal hebben gevierd.
In de werkgroep eredienst zijn uw uiteenlopende reacties besproken.
Er zijn reacties gekomen van mensen die tevreden zijn met de huidige manier van Avondmaal vieren.

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 5

Zoals in de vorige vlucht gezegd, ik mag onze gemeente momenteel fulltime dienen. In een volledige werkweek kan veel werk worden verzet. Maar pastoraat heeft ook als eigenschappen “nooit af en nooit genoeg”. Invulling en verantwoording vindt plaats in overleg met sectieteam, moderamen en kerkenraad, maar ik kan me voorstellen dat u wel eens denkt “wat zou die pastor nou de hele dag uitvoeren?”

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 4

Zo heb je een kameraad in het werk en het volgende moment zie je hem niet meer in de kerk. Niemand, ook een predikant niet, is onmisbaar in het werk in de gemeente, maar je wordt wel oprecht gemist als je er door veel lichamelijk ongemak niet kunt zijn. Gelukkig heeft zich inmiddels een positieve kentering voorgedaan in de weg van herstel die Nielspeter moet gaan.

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 3.

In de vorige vogelvluchten heb ik steeds een beetje achterom gekeken naar wat er in de afgelopen periode zoal gebeurde. In deze vogelvlucht wil ik graag met u vooruit kijken. Een nieuw jaar met, zoals dat wel eens wordt gezegd, “nieuwe ronden en nieuwe prijzen”.

Lees meer...

Pastoraat

Zoals u in de ‘pastorale overweging’ van Albert Kozijn kunt lezen, denken we hard na over het pastoraat in Zuid. Elke voormalige sectie heeft een eigen karakter en een eigen structuur. Hoe breng je hier eenheid in zónder die eigenheid aan te tasten?

Lees meer...

Evaluatie avondmaalvieringen

Op heel het christelijke erf, zowel in het protestantse avondmaal als in de rooms-katholieke eucharistie, wordt de bevrijding uit het slavenhuis, de onsterfelijke liefde van Jezus Christus en de komst van Gods Koninkrijk gevierd. De uitvoering van deze viering is echter verschillend.

Lees meer...

Tienernevendienst

Afgelopen jaar zijn we in de Vrijheidskerk begonnen met een experiment: Tienernevendienst. Reden hiervoor is de grote groep tieners (10-14 jaar) die we graag tijdens de Kindernevendienst wat extra aandacht willen geven op hun eigen niveau.

Lees meer...

Kinderclubs

Kinderclub

Na de zomervakantie zijn we in de Vrijheidskerk weer begonnen aan een nieuw seizoen Clubs, Tienernevendienst en Kindernevendienst. Wij geven u een korte indruk van wat wij daar zoal doen.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

19 maart, 23 april, 28 mei, 25 juni met maaltijd. Aanvang 15:00 uur. Weet uzelf welkom om 15.00 uur en voor vervoer is Henk 515 21 24 te bellen of Ans 515 73 08.Tot dan!

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen eerste halfjaar 2017 in de Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Wij heten u weer hartelijk welkom op onderstaande data: woensdagmiddag, 12 april, 17 mei en 14 juni.

Inloopmiddagen Vrijheidskerk

Voor in de agenda: afgelopen jaar zijn we gestart met de zogenaamde zondagmiddag inloop. Aan de opkomst op deze middagen en de enthousiaste reacties mogen we afleiden dat deze bijeenkomsten voor jong en ouder een succes waren.

Lees meer...

40-dagentijd in de Vrijheidskerk

Vanaf 1 maart De periode vóór Pasen is van oudsher een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan Stil bij het lijden van Jezus en van onze naasten dichtbij en ver weg. Dit jaar is het thema: ‘Sterk en dapper’.

Lees meer...

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.