hit counter joomla

Komende vieringen

 
 29 okt 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans en pastor A. Kozijn
 
 05 nov 2017  10:00 uur:
ds. A.T. Kramer, Heiloo
 
 12 nov 2017  10:00 uur:
ds. R.J. Blaauw, Heiloo
 
 19 nov 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 8 oktober. Voorganger: ds. Nielspeter Jans. Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder. Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders. 

 

Zondag 29 oktober Dankzondag. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans i.s.m. de tieners van onze gemeente. U wordt gevraagd bloemen mee te nemen naar de kerk. We maken er boeketten van en brengen deze naar de verzorgings- en verpleeghuizen in Alkmaar Zuid.

 

Zondag 19 november Iona-viering m.m.v. het dubbelkwartet o.l.v. Bert Rootmensen (zie voor nadere info elders). Voorganger: ds. Nielspeter Jans.

 

Zondag 26 november Laatste zondag van het kerkelijk jaar, Gedachtenis der gestorvenen. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans. U kunt van 9.15-9.55 uur een kaarsje aansteken bij de paaskaars voor iemand die u wilt gedenken. Ook is het mogelijk (tot zaterdagmorgen 25 november) een naam aan te dragen van een gestorven naaste van wie deze naam elders niet genoemd wordt, een naam die móet klinken voor Gods aangezicht.

 

Zondag 3 december Eerste advent. Gezamenlijke viering in De Blije Mare. De Vrijheidskerk is gesloten. Voorgangers: ds. Sibilla Verhagen en ds. Nielspeter Jans. We nemen afscheid van jeugdwerker Alexander Noordijk. We groeien toe naar kerst.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Sectie Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36

 

 

 

 

 


Bloemendienst

Zondag 29 oktober belooft een fleurige dienst te worden! We willen dan graag onze dank uiten voor wat er leeft en groeit. Ook willen we anderen hierin laten delen. Om dit mogelijk te maken vragen wij u bloemen mee te nemen naar de kerk. We maken er tijdens de viering mooie boeketten van die we daarna zullen brengen naar de verschillende zorgcentra in Alkmaar Zuid. Doet u mee?

Iona

Bij de dienst van 19 november.
Duizenden pelgrims trekken jaarlijks naar Iona. Ze moeten hiervoor ver reizen, naar Schotland. Ze moeten de boot nemen. Iona is een eiland in de Hebriden. In 563 stichtte Columba, een Ierse monnik, er een klooster. De kloostergemeenschap groeide en Iona werd in de vroege middeleeuwen een spiritueel centrum.

Lees meer...

Clubs in De Vrijheidskerk

Binnenkort starten de clubs in De Vrijheidkerk voor de kinderen in de basisschoolleeftijd weer.

Lees meer...

Schoenmaatjes

Net als ieder jaar zullen we in de Vrijheidskerk weer mee gaan werken aan de actie Schoenmaatjes van Edukans. Het is de bedoeling dat we weer met z’n allen zoveel mogelijk schoenendozen proberen te vullen. Ook dit jaar zullen de schoenendozen uitgedeeld worden aan kinderen in Ghana, Irak, Albanië, Sri Lanka en Moldavie.

Lees meer...

Informatie bij zondag 1 oktober

Grote Verzoendag in woord en beeld. 
Op zaterdag 30 september wordt Jom Kipoer gevierd, Grote Verzoendag. De dag wordt wel de belangrijkste dag van het Joodse jaar genoemd. Op Jom Kipoer tracht je met jezelf, je medemens en God in het reine te komen. Alle gebeden in de synagoge staan dan in het teken van inkeer.
---
Download het pdf-bestand om verder te lezen.

Renovatie kerktuin

Beste gemeenteleden,
Het heeft even geduurd, maar hierbij willen wij u informeren over de definitieve plannen voor de renovatie van de kerktuin van de Vrijheidskerk en het straatwerk achter de kerk.
Inmiddels is er een presentatie geweest aan en voor het Sectieteam Zuid samen met de tuingroep en op 3 september hielden we na de dienst een presentatie voor gemeenteleden van de Vrijheidskerk.
---
Download het pdf-bestand om verder te lezen.

Pastorale vogelvlucht 9

Op dit moment staat er 28 augustus op de kalender. Gisteren is collega Nielspeter samen met Doetie op een welverdiende vakantie gegaan. Als u dit leest is het alweer 20 september of daarna. Dan zijn Marianne en ik op vakantie. Het is goed om enige tijd letterlijk op enige afstand van het werk en de woonstee te verkeren.

Lees meer...

Verdere eenwording Zuid

In de afgelopen acht maanden heb ik op veel plaatsen gesprekken mogen voeren met leden van onze gemeente. In het merendeel van deze gesprekken namen de geschiedenis en de huidige situatie binnen sectie zuid een voorname plaats in. Na een roerige periode is het een goede zaak om weer tot rust te komen, te evalueren en te bezien of en welke zaken, die momenteel leven in onze gemeente, kunnen leiden tot een verdere eenwording binnen zuid.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Wij heten u weer hartelijk welkom op woensdagmiddag 13 sept, 11 okt, 8 nov, en 13 dec.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.