Komende vieringen

ds. S. Verhagen

23 juli 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Zondag 9 juli Voorganger: ds. Nielspeter Jans. Thema: ‘Het zien van God’, met een vooruitblik op de zomerschool waarin dit thema nader bestudeerd zal worden.
We citeren Nicolaus van Cusa (1401-1464): ‘Heer, uw zien is liefhebben, en zoals uw blik mij zo vol aandacht aankijkt dat hij zich nooit van mij afwendt, zo ook uw liefde. En omdat uw liefde altijd bij mij is en uw liefde, Heer, niets anders is dan Gij zelf, die mij liefhebt, daarom zijt Gij altijd met mij, Heer. Gij laat mij niet in de steek!’
We horen niet alleen over het liefdevolle zien van God, we zien dit ook voor ons. Een moderne icoon toont ons Christus’ blik.Broeder Lentz Christus van Maryknoll detail

Broeder Lentz, Christus van Maryknoll (detail)

16 juli Hemels Lawaai
Op 16 juli is er een familiedienst: een dienst voor jong en oud. De kinderen van de basisschoolleeftijd blijven in deze viering de hele tijd erbij. In deze viering staan we stil bij de kinderen die na de zomer een nieuwe fase ingaan als zij voor het eerst naar de middelbare school gaan en dan ook welkom zijn bij de jongerenclub Provider. Komt allen! We sluiten aan bij het project van de kindernevendienst dat gaat over muziek en over muziek in de Bijbel en in de kerk. We gaan in deze viering ‘Hemels Lawaai’ maken. Neem daarvoor iets mee, het maakt niet uit wat, dat goed geluid maakt.
Na deze viering gaan we picknicken om samen het goede, zomerse leven te vieren.

Peuterkerk

peuterkerk“Dit is echt leuk voor kinderen!”

De Peuterkerk is een viering voor kinderen in de leeftijd 0 t/m 4 met hun (groot)ouders of verzorgers. Een oudere broer of zus is natuurlijk ook welkom. In deze viering beleven baby’s en peuters een bijbelverhaal met al hun zintuigen. Er is muziek, er is veel te zien en de kinderen mogen volop meedoen in het verhaal. De viering wordt geleid door ds. Sibilla Verhagen en duurt een halfuur. Na afloop is er wat te drinken en kunnen de kinderen spelen.

jonazondag 11 juni 2017
Met het verhaal van Jona. Dit is de laatste keer van dit seizoen! In de viering in de kerk steken we de kaars aan, bidden we, ontvangen we de zegen, zingen we liedjes bij het verhaal op bekende kinderverswijsjes, en kunnen de kinderen volop meedoen in de vertelling. Aanvang: 16:00, Blije Mare en dominee Sibilla leidt de viering. Zie verder: pg-alkmaar.nl.

verlorenschaapkamishibai1verlorenschaapjes1peuterkerk 01peuterkerk 02
scheppingbeeld2arkvannoach20161arkvannoach20164arkvannoach20165