hit counter joomla

Komende vieringen

 
 30 apr 2017  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 07 mei 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 14 mei 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 21 mei 2017  10:00 uur:
ds. N.A. Gillebaard, Graft-De Rijp

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.

 

Op Goede Vrijdag 14 april gaat ds. Ane Mulder voor, en hij gaat gebruik maken van de beamer en aandacht geven aan de kruiswegstaties.
De Paaswake op 15 april wordt geleid door jongerenwerker Alexander Noordijk en na de viering wordt er de hele nacht in de Blije Mare gewaakt met de jongeren in de kerk. Maar wie dit verder ook een mooi idee vindt, mag vast aansluiten.
Op Paasmorgen 16 april hebben we de feestelijkste viering van het kerkelijk jaar. Collage+ is zich al aan het voorbereiden op de muziek van deze viering.

Op 14 mei wordt de viering samen met de jongeren van Delta voorbereid. Het thema is nog een verrassing. De muziek zal verzorgd worden door Deltavoices met wellicht wat extra hulp van de virtuoze handen van Bartjan Moser.
Op 25 mei, Hemelvaartsdag, is er een dienst in de Vrijheidskerk. De Blije Mare is dan gesloten.
Op 28 mei wordt onze kerkelijk werker Yvonne Smit ‘uit de bediening’ geleid. Haar werkzaamheden voor de PGA zijn vanaf die tijd echt voorbij. Na de viering is er gelegenheid om afscheid van Yvonne te nemen en haar alle goeds te wensen in haar nieuwe baan en verdere leven.

.

Nieuws over vertrek

Inmiddels is het bij veel mensen bekend dat ik binnenkort niet meer werk in Alkmaar, omdat ik een andere baan heb. Eind mei stop ik met werken in Alkmaar. Voor allen die het nog niet hebben gehoord, ik ga werken voor de Protestantste Gemeente in Amsterdam Zuidoost (PGZO) als kerkelijk werker.

Lees meer...

Stoelgang

Nu de verbouwing van de Immanuëlkerk zo goed als gereed is, komt de volgende aanpassing in zicht. Nieuwe stoelen. Mede door intensief verhuur van de kerkzaal zijn de stoelen na 33 jaar aan vervanging toe. En dat kost geld. Er zijn al diverse giften ontvangen en ook worden er al verschillende acties georganiseerd.

Lees meer...

Bloemen- en plantenmarkt

bloemen-en-plantenmark

Activiteitenweekend in De Blije Mare voor nieuwe stoelen in de Immanuelkerk.
Op zaterdag 13 mei is er een bloemen- en plantenmarkt, boekenmarkt en creativiteitsmarkt in de hal van De Blije Mare.
Vanaf 11.00 uur tot 14.30 uur. Er is fraai zomergoed te koop tegen redelijke prijzen.

Lees meer...

Surinaamse maaltijd

Surinaams eten

Activiteitenweekend in De Blije Mare voor nieuwe stoelen in de Immanuelkerk.
Op vrijdag 12 mei wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Kosten € 20,00 inclusief een drankje: bier, sap, wijn.

Lees meer...

Verslag Enquêtes Projectdiensten

Op zondag 5 maart 2017 heeft Winanda Maljaars de resultaten gepresenteerd van de 10 projectdiensten gehouden tussen 25 september en 20 november 2016 die zijn georganiseerd door werkgroep Eredienst. Aanleiding voor dit project was een gemeentebijeenkomst op 14 februari 2016, waarin de gemeente werd geraadpleegd over de inhoud van de diensten.

Lees meer...

Vanuit de Kindernevendienst

kindernevendienst

In januari is er weer Godly Play gedaan in de nevendienst. Ditmaal stonden de verhalen uit de gouden dozen centraal: het zijn gelijkenissen die ons wat kunnen vertellen. In februari gaan we het in de nevendienst weer over deze verhalen hebben, maar dan op de ‘gewone’ manier.

Lees meer...

Het kruis op de De Blije Mare

Vlak voor Kerstmis is het dan toch gelukt. Een flink stalen kruis is geplaatst op de klokkentoren van De Blije Mare. Om dit te kunnen uitvoeren moest de bestaande staalconstructie van de klokkentoren worden verzwaard en aangepast.

Lees meer...

Godly Play

Verslag van onze reis door de woestijn
De woestijn is een gevaarlijke plaats. Er is geen eten en geen drinken. Je kunt er gemakkelijk de weg kwijt raken. Het is een belangrijke plek, waar veel bijzondere dingen zijn gebeurd met het volk van God.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


yvonne

Yvonne Smit, ouderenpastor
maandagmiddag, dinsdag en donderdag:
06 44 51 20 32
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.