hit counter joomla

Komende vieringen

 
 20 aug 2017  10:00 uur:
ds. F.E. van Roekel-Brouwer, Alkmaar
 
 27 aug 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 03 sept 2017  10:00 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Warmenhuizen
 
 10 sept 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


16 juli Hemels Lawaai. Een familiedienst: een dienst voor jong en oud. De kinderen van de basisschoolleeftijd blijven in deze viering de hele tijd erbij. In deze viering staan we stil bij de kinderen die na de zomer een nieuwe fase ingaan als zij voor het eerst naar de middelbare school gaan en dan ook welkom zijn bij de jongerenclub Provider. Komt allen! We sluiten aan bij het project van de kindernevendienst dat gaat over muziek en over muziek in de Bijbel en in de kerk. We gaan in deze viering ‘Hemels Lawaai’ maken. Neem daarvoor iets mee, het maakt niet uit wat, dat goed geluid maakt. 
Na deze viering gaan we picknicken om samen het goede, zomerse leven te vieren.


Op 23 juli gaan we extra zingen (dit keer in traditionele stijl met orgel)
Op 27 augustus is er een meditatieve viering. In deze viering is er naast piano- ook harpmuziek, verzorgd door Marieke van den Houten. Verder probeer ik de viering kwalitatief wat beter te laten zijn dan in de pilot. We hebben nu beamers waarmee een mooi beeld getoond kan worden.
Op 10 september is de startzondag. In samenwerking met de kunstgroep Kink, waarin ook gemeenteleden meedoen, zoeken we de verdieping in het gebed het Onze Vader en daarop geïnspireerde kunstwerken van Kink.

 

Bij de diensten

Zoals de oplettende kerkganger wellicht gemerkt heeft: soms is er een speciale viering, en meestal een gewone viering. Als ik voorga is er een gewone viering met accent: verdieping, extra zingen, of een meer pastorale insteek met een grotere plaats voor gebed.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Als dominee is het is deze tijd zoeken naar nieuwe wegen om Gods goede boodschap te laten zien en horen. Eén weg die ik gevonden heb is Godly Play. En een manier die ik vorige week ontdekte is deze: je kan mij inhuren voor kinderpartijtjes.

Lees meer...

De regenboog

Sinds dit voorjaar heeft de Immanuëlkerk in de Blije Mare een nieuw liturgisch centrum. De vorige keer ging het over de kleurige doopschaal, dit keer aandacht voor het even zo kleurige ornament: de regenboog.

Lees meer...

Pastoraat Alkmaar Noord.

Door het vertrek van Yvonne Smit verandert er de komende tijd het één en ander t.a.v. bezoekwerk. Albert Kozijn is vanaf september beschikbaar voor het bezoekwerk aan 75 plus in Alkmaar Noord. Hij zal dit één dagdeel per week doen, daarnaast zal Sibilla Verhagen waar nodig bijspringen. 

Lees meer...

Godly Play najaar 2017

Ben je klaar voor een nieuw verhaal?
Na de zomervakantie gaan we in de kindernevendienst in de Blije Mare nieuwe Godly Play verhalen vertellen. Dit keer gaan we in twee leeftijdsgroepen aan de slag. In de week dat je geen Godly Play hebt, is er wel “gewone” kindernevendienst.

Lees meer...

Joods Historisch Museum

Drie weken hebben wij met de kindernevendienst aan het jodendom als thema gewerkt. Een week daarna hadden we een uitje met de trein naar het Joods Historisch (Kinder) Museum in Amsterdam gehad. We konden op miniglastegels staan, voor de meeste was het best eng, voor mij niet.

Lees meer...

De doopschaal

Een tijdelijk nieuwe rubriek over het nieuwe liturgisch centrum van de Immanuëlkerk, de Blije Mare. Per keer wordt één element toegelicht, en we beginnen bij de doopschaal.
Met Pinksteren is met drie dopelingen de nieuwe doopschaal in gebruik genomen. De doopschaal maakt onderdeel uit van het liturgisch centrum en is speciaal voor in het nieuwe ontwerp gemaakt.

Lees meer...

De ringleiding

Begin april is de ringleiding in de Immanuelkerkzaal opnieuw gecontroleerd, afgesteld en goedgekeurd. Desondanks kan het voorkomen dat u op een plaats in de kerkzaal zit waar de ontvangst niet helemaal optimaal is. Helaas zijn er plekken in de kerkzaal die weinig of een slecht signaal hebben.

Lees meer...

Stoelgang

Nu de verbouwing van de Immanuëlkerk zo goed als gereed is, komt de volgende aanpassing in zicht. Nieuwe stoelen. Mede door intensief verhuur van de kerkzaal zijn de stoelen na 33 jaar aan vervanging toe. En dat kost geld. Er zijn al diverse giften ontvangen en ook worden er al verschillende acties georganiseerd.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.