hit counter joomla

Komende vieringen

 
 26 mrt 2017  10:00 uur:
ds. J.F. Idzenga, Alkmaar
 
 02 apr 2017  10:00 uur:
dhr. G. Kluft
 
 09 apr 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 10 apr 2017  19:15 uur:
Vesper
 
 11 apr 2017  19:15 uur:
Vesper
 
 12 apr 2017  19:15 uur:
Vesper
 
 13 apr 2017  19:15 uur:
ds. S. Verhagen
 
 14 apr 2017  19:15 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 15 apr 2017  21:30 uur:
dhr. A. Noordijk
 
 16 apr 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.

 

In de viering van 19 maart is de opening van de nieuw ingerichte Immanuëlkerk. De afgelopen weken is er al veel gebeurd en zijn er ook al veel positieve reacties gegeven. In de week voorafgaand aan 19 maart zullen de laatste puntjes op de i gezet worden en wat we dan te zien krijgen, zien we die zondag.
Op 2 april is er een bijzondere viering: ouderling Gerard Kluft zal voorgaan. Dit levert voor Gerard ervaring op om uitvaarten te leiden.
Met Palmpasen op 9 april wordt er door de kinderen in de viering een palmpasenoptocht gedaan. Groot/ouders let op: het verzoek is om zelf voor een versierde stok te zorgen.
Op Witte Donderdag 13 april vieren we avondmaal en de kinderen van de kindercatechese zullen aan deze dienst een bijdrage leveren.
Op Goede Vrijdag 14 april gaat ds. Ane Mulder voor, en hij gaat gebruik maken van de beamer en aandacht geven aan de kruiswegstaties.
De Paaswake op 15 april wordt geleid door jongerenwerker Alexander Noordijk en na de viering wordt er de hele nacht in de Blije Mare gewaakt met de jongeren in de kerk. Maar wie dit verder ook een mooi idee vindt, mag vast aansluiten.
Op Paasmorgen 16 april hebben we de feestelijkste viering van het kerkelijk jaar. Collage+ is zich al aan het voorbereiden op de muziek van deze viering.

Belevenissen van dominee Sibilla

Als predikant heb ik een afwisselend beroep. Ja, het ambt van predikant is ook gewoon een beroep. Met die afwisseling ben ik blij, dat voorkomt verveling. Zo geef ik deze week twee soorten catechese: de kindercatechese en de belijdeniscatechese. Bij de eerste groep zitten zeven kinderen van acht tot en met elf jaar.

Lees meer...

Verslag Enquêtes Projectdiensten

Op zondag 5 maart 2017 heeft Winanda Maljaars de resultaten gepresenteerd van de 10 projectdiensten gehouden tussen 25 september en 20 november 2016 die zijn georganiseerd door werkgroep Eredienst. Aanleiding voor dit project was een gemeentebijeenkomst op 14 februari 2016, waarin de gemeente werd geraadpleegd over de inhoud van de diensten.

Lees meer...

Beleef paasmorgen met elkaar!

Met gemeenteleden samen aan het ontbijt in de Blije Mare…
Zondag 16 april is het Pasen. Een goed moment om elkaar eens te ontmoeten aan de ontbijttafel. Pasen is een feest. Daarom wordt het ontbijt feestelijk verzorgd door de werkgroep Gemeentevorming. Het ontbijt begint om 8.30 uur.

Lees meer...

Kindercatechese

Op donderdagmiddag 9, 16, 23 en 30 maart is er kindercatechese voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. We doen twee keer Godly Play. De eerste middag over de doop en de derde middag over het avondmaal.

Lees meer...

Belijdeniscatechese

Wat betekent geloven en gelovige zijn?
Op de dinsdagavond start vanaf 14 maart met belijdeniscatechisatie. Catechese betekent: kerkelijk onderwijs, en gaat dan ook over geloven en de geloofsgemeenschap.

Lees meer...

Vanuit de Kindernevendienst

kindernevendienst

In januari is er weer Godly Play gedaan in de nevendienst. Ditmaal stonden de verhalen uit de gouden dozen centraal: het zijn gelijkenissen die ons wat kunnen vertellen. In februari gaan we het in de nevendienst weer over deze verhalen hebben, maar dan op de ‘gewone’ manier.

Lees meer...

Bloemenfonds

bloemen

Twee keer per jaar wordt er geld ingezameld ten bate van het Bloemenfonds. Daarvan wordt onder andere het boeket betaald, dat ’s zondags in de Immanuëlkerk staat. Het wegbrengen van die bloemen is een goede aanleiding voor een bezoekje aan een gemeentelid en wordt zeer op prijs gesteld.

Lees meer...

Het kruis op de De Blije Mare

Vlak voor Kerstmis is het dan toch gelukt. Een flink stalen kruis is geplaatst op de klokkentoren van De Blije Mare. Om dit te kunnen uitvoeren moest de bestaande staalconstructie van de klokkentoren worden verzwaard en aangepast.

Lees meer...

Godly Play

Verslag van onze reis door de woestijn
De woestijn is een gevaarlijke plaats. Er is geen eten en geen drinken. Je kunt er gemakkelijk de weg kwijt raken. Het is een belangrijke plek, waar veel bijzondere dingen zijn gebeurd met het volk van God.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


yvonne

Yvonne Smit, ouderenpastor
maandagmiddag, dinsdag en donderdag:
06 44 51 20 32
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.