hit counter joomla

Komende vieringen

 
 29 okt 2017  10:00 uur:
ds. J.C. Bos, Haarlem
 
 05 nov 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 12 nov 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 19 nov 2017  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Op 5 november noemen we in de viering de namen van de mensen die ons ontvallen zijn in het afgelopen kerkelijk jaar en wordt er voor hen een bloem in het doopvont gelegd. Voor iedereen is er voorafgaand aan de viering en ook in de viering de gelegenheid om zelf ter nagedachtenis een kaarsje aan te steken. De viering doet Sibilla samen met ouderling Gerard Kluft die het afgelopen jaar ook een aantal uitvaarten heeft begeleid.

facebook

Feestavond!

Vrijdag 3 november – Stoelgang – Vrijdag 3 november
Zeker, we hebben de gang erin. Zo’n 150 Amaryllisbollen worden binnenkort bij u afgeleverd. Sinterklaas komt (leest elders meer over), oliebollen gaan we bakken en Marten Kamminga komt. Maar eerst vrijdag 3 november. Dan organiseren we een geweldige feestavond in de Blije Mare.

Lees meer...

Pastorale ontmoeting: Ik denk aan

Voorafgaand aan het Gedenken van Overledenen in de dienst van 5 november, is er een pastorale avond ‘Ik denk aan...’. De avond is op woensdag 1 november om 19.30 in de Blije Mare. De bijeenkomst wordt geleid door dominee Sibilla en een pastorale ouderling.

Lees meer...

Oogstdienst

Op 22 en 29 oktober houdt de diaconie een inzameling in het kader van de Oogstdienst op 29 oktober. We verzamelen houdbare levensmiddelen, die u voor de dienst bij de ingang van de kerkzaal in kunt leveren. Ook geld is welkom.

Lees meer...

Heilige op uw stoel?

Van onze werkgroep in Madrid kregen we leuk bericht! I.v.m. de gelovige meelezers zal ik het enigszins mysterieus aan u doorgeven: Op zondagmiddag 3 december kunt u de heilige en behaarde man die daar schijnt te wonen, samen met 2 van zijn medewerkers op bezoek krijgen!

Lees meer...

Bloemen

Binnenkort zal er in veel wijken weer iemand komen collecteren voor het Bloemenfonds in Alkmaar Noord. Het geld dat u bijdraagt wordt goed gebruikt, want het boeket dat op zondag in de kerk staat wordt na de dienst bezorgd bij een gemeentelid.

Lees meer...

Stoelgang

We steken het niet onder stoelen of banken, maar we hebben geld nodig. Veel geld. De Immanuelkerk is prachtig verbouwd, maar de stoelen beginnen langzaam uit elkaar te vallen, broeken worden opengehaald en de eerste splinters zijn al uit de vingers gehaald. Er zijn ondertussen al verschillende acties geweest om een kapitaaltje te verkrijgen en dat lukt aardig.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Van de zomer ben ik op vakantie geweest in Zuid-Zweden. Dat bleek een soort glooiend Zeeland te zijn met eindeloze graan- en koolzaadvelden. Mooi goudbruin was het. Het was ook vertrouwd want van mijn derde tot dertiende jaar gingen wij elk jaar naar Zoutelande. En in Zuid-Zweden is ook zee, alleen is het wel een andere. De Baltische zee is nog kouder dan de Noordzee, een stuk minder zout en kalmer.

Lees meer...

Godly Play najaar 2017

Ben je klaar voor een nieuw verhaal?
Na de zomervakantie gaan we in de kindernevendienst in de Blije Mare nieuwe Godly Play verhalen vertellen. Dit keer gaan we in twee leeftijdsgroepen aan de slag. In de week dat je geen Godly Play hebt, is er wel “gewone” kindernevendienst.

Lees meer...

Joods Historisch Museum

Drie weken hebben wij met de kindernevendienst aan het jodendom als thema gewerkt. Een week daarna hadden we een uitje met de trein naar het Joods Historisch (Kinder) Museum in Amsterdam gehad. We konden op miniglastegels staan, voor de meeste was het best eng, voor mij niet.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.