hit counter joomla

Komende vieringen

 
 25 mrt 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 26 mrt 2018  19:15 uur:
Vesper
 
 27 mrt 2018  19:15 uur:
Vesper
 
 28 mrt 2018  19:15 uur:
Vesper
 
 29 mrt 2018  19:15 uur:
ds. S. Verhagen
 
 30 mrt 2018  19:15 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 31 mrt 2018  21:30 uur:
dhr. G. Kluft
 
 01 apr 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 08 apr 2018  10:00 uur:
ds. J.W. Stam, Barendrecht
 
 15 apr 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


In de viering van 18 februari gaat niet Alexander Noordijk voor, maar ik. We hadden geruild, maar Alexander moet in IJburg ambtsdragers bevestigen.

 

De viering van 11 maart, de vierde zondag in de veertigdagentijd, is er een meditatieve viering waarin stilte en inkeer een grotere plaats hebben, en woorden een kleinere. Waarschijnlijk ga ik iets doen aan de hand van het Geheimenis van Pasen naar een verhaal van Godly Play. Dit verhaal gaat in op de veertigdagentijd als voorbereiding voor Pasen. Ik moet alleen met het beamteam nog kortsluiten of dit kan. Het beamteam zoekt trouwens nog vrijwilligers!

 

Met Palmpasen, 25 maart, worden er dit keer geen palmpasenstokken gemaakt en is er geen optocht. De kinderen doen in de veertigdagentijd Godly Play met de verhalen ‘De gezichten van Pasen’.

facebook

Paasmorgen in de Blije Mare

Met gemeenteleden samen aan het ontbijt.
Zondag 1 april is het Pasen, een feest. Een mooi moment om elkaar eens anders te ontmoeten, aan de ontbijttafel in de hal. Het feestelijk ontbijt wordt verzorgd door de werkgroep Gemeentevorming. We beginnen om 8.30 uur. Zo zijn we op tijd klaar voor de paasdienst van 10.00 uur.

Lees meer...

Lekkere hapjes

Zondag 22 april houdt de stichting Ararat na de viering in de Immanuelkerk een verkoop van lekkere hapjes.
De hapjes staan om 11 uur klaar. Er worden bonnetjes van € 1 verkocht om de haapjes mee te betalen. De hapjes zijn niet allemaal €1.- per stuk; het hangt van grootte en ingrediënten af.
U kunt de hapjes ook kopen en mee naar huis nemen.

Lees meer...

Samen onze belevenissen delen

Elke zondag komen we bij elkaar in de Immanuelkerk om te vieren, te lezen, te bidden en te zingen. Na de viering drinken we koffie met elkaar maar er gebeurt meer. Ook door de week zijn we gemeente van Christus.
We doen samen activiteiten, we beleven iets in het groot of in het klein, we hebben onze verwachtingen en teleurstellingen in ons dagelijks leven.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Samen met drie andere ouders volg ik de Parenting Course. Dit levert veel herkenning op uit ons dagelijks leven met kinderen en met ons leven van vroeger toen we zelf kind waren. Eén van de avonden gaat over grenzen stellen. En een grens stel je bijvoorbeeld als je een kind zijn eigen speelgoed laat opruimen. Nu ben ik daar niet zo goed in.

Lees meer...

Ook iets van jouw leven?

In de viering van 21 januari heeft Arie Bergwerff met ons zijn levensverhaal gedeeld, hoe zijn gang door het geloof verbonden was en is met hoe hij opgroeide en wat er op zijn pad kwam. Dit persoonlijke verhaal leverde veel herkenning op en raakte mensen. Graag zou ik wat vaker zulke persoonlijke levensverhalen willen delen. Dus als je denkt: dat wil ik ook wel, geef het dan bij mij aan.

Lees meer...

God bestaat niet, dus…

Bovenstaande tekst stond op een tweeeuromunt die ik laatst in mijn portemonnee vond. Een sticker van het Atheïstisch Verbond. Ik moest er weer aan denken bij het voorbereiden van de kindernevendienst. In de adventstijd hebben Marieke van den Houten en ik vier weken Godly Play gedaan met de kinderen. We vertelden over de betekenis van advent.

Lees meer...

Op zoek naar...

Wij zoeken mensen die er voor andere mensen willen zijn. Die het belangrijk vinden om iets te doen aan de eenzaamheid. Die houden van een mooi gesprek en een lach. Wij bieden: uitwisseling van kennis en ervaringen binnen verschillende generaties. Een wederzijdse waardering. Verrassende gesprekken. Een grotere betrokkenheid en begrip van verschillende generaties. Begeleiding in de eerste kennismaking en ontmoetingen.

Lees meer...

Kindercatechese in februari en maart

Op donderdagmiddag 15 en 22 februari, en 8 en 15 maart is er kindercatechese voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. We doen twee keer Godly Play: het geheimenis van Pasen en over het avondmaal. We gaan een middag film kijken en we sluiten zoals ieder jaar af met een Pesachmaaltijd. Meer informatie en opgave bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06 24 65 78 48. De middagen zijn van 15.30 uur tot 17.15 uur in De Blije Mare.

Messy Church

De eerste Messy Church was in de Blije Mare was geslaagd. Met zesendertig deelnemers hadden we goede tijd rond het thema ‘Een nieuw begin’. Bij MC zit jong en oud door elkaar en leren we door dingen te doen. Het is informeel en met een gezamenlijke maaltijd. Messy komt van rommelig. De gedachte is: iedereen is met zijn of haar rommelige leven welkom.

Lees meer...

De Olde Mare

Sprekers over hun inspiratiebron in Ouderencafé Olde Mare voorjaar 2018.
Ook in het voorjaar van 2018 vindt het café de Olde Mare weer plaats. Op dit moment zijn de volgende inleiders en onderwerpen bekend:

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.