hit counter joomla

Komende vieringen

 
 03 Jun 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 10 Jun 2018  10:00 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Warmenhuizen
 
 10 Jun 2018  16:00 uur:
Messy Church
 
 17 Jun 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Viering 3 juni met levensverhaal
In de viering van 3 juni gaat Marieke van den Houten haar persoonlijk geloofs- & levensverhaal vertellen. Zo kunnen we ‘het goede van ons geloof’ met elkaar delen. In deze viering is ook heilig avondmaal en na de viering is er gelegenheid voor persoonlijk gebed. De viering wordt geleid door ds. Sibilla Verhagen.

 

Als wie kom jij? Familieviering 15 juli & picknick
Wie is jouw favoriete Bijbelpersonage? Kom op zondag 15 juli verkleed naar de viering als je favoriete Bijbelpersonage. Ik (Sibilla) zelf zoek nog een ruwharen mantel. In deze familieviering kunnen de kinderen van de basisschool de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst maar wel crèche. Degenen die volgend schoolseizoen naar de middelbare school gaan, krijgen in deze viering een zegen voor hun nieuwe levensfase. Na afloop van de dienst gaan we picknicken met elkaar.

facebook

Relax bij Messy Church

Kom gezellig naar Messy Church op zondag 10 juni, aanvang 16:00, in de Blije Mare. We gaan relaxen want het schoolseizoen loopt ten einde, de zomer komt eraan en bij Jezus mag je tot rust komen. Kom op je slippers, in je pyjama of je makkelijke strandjurk, neem je slaapknuffel mee en ga lekker liggen in een zitzak. Bij Messy Church leert oud van jong. Met van alles om te ‘doen’, een korte viering en comfort food.

Peuterkerk op 3 juni

Op zondag 3 juni is er om 16:00 Peuterkerk in de Blije Mare. Dit keer met het verhaal over de Toren van Babel. We gaan samen een toren bouwen, als dat maar goed gaat.
De Peuterkerk is een goede gelegenheid om de allerjongsten vertrouwd te laten raken met bijbelverhalen, het kerkgebouw en andere kinderen, en om elkaar als volwassenen te ontmoeten. De viering duurt een half uur, dominee Sibilla doet samen met de kinderen het verhaal, er zijn liedjes op bekende kinderwijsjes en na afloop is er iets te drinken en de te eten en te spelen.

Mijn favoriete bijbelverhaal en picknick

De kindernevendienst begint op 10 juni met het project ‘mijn favoriete bijbelverhaal’. De kinderen gaan aan de slag met hun eigen favoriete verhaal. Ook zullen enkele volwassenen hun favoriete verhaal uit hun kindertijd met de kinderen delen. We sluiten het project af met een familieviering op zondag 15 juli:

Read more ...

Open Kerk in De Blije Mare.

Een aantal jaren vindt er elke woensdagmiddag Open Kerk plaats in De Blije Mare. Het aantal bezoekers neemt de laatste tijd behoorlijk af. Helaas komt het voor dat de vrijwilligers geen bezoekers meer zien verschijnen. Om deze reden hebben we als groep vrijwilligers besloten definitief te stoppen met de Open Kerk.

Read more ...

Talenten gezocht

Iedere zondag tijdens de viering is er muziek: orgel of pianospel om de zang te begeleiden. In sommige diensten werkt Collage mee , en af toe speelt er iemand op een ander instrument.
Muziek en het samen zingen is een belangrijk onderdeel van de zondagse vieringen. Want waar zouden we zijn zonder muziek. Samen zingen maakt je vrolijk, het verbindt en we prijzen God.

Read more ...

Stoelgang

Even iets over de voortgang van de stoelen in de Immanuëlkerk, want we hebben niet stil gezeten. De diverse acties van de afgelopen tijden hebben ongeveer 8500.- euro opgebracht. Daarbij was ook een anonieme gift van 250.- euro. Hartelijk dank. Er zijn ook nog liggende gelden van een erfenis van een aantal jaren terug, waarvan een gedeelte voor de stoelen gebruikt mag worden.

Read more ...

Belevenissen van dominee Sibilla

Er gaat wel eens wat mis in ons huishouden. Zo had ik (of eigenlijk wij) vorige maand een haast onoverkomelijk klitprobleem. Het lange haar van het kind was in vlechten in het zwembad zo in elkaar gekrompen dat er op twee plekken onuitkambare klitten waren ontstaan. Deze twee bulten werden zelfs onder skihelm groter. Het haar was vervilt, zo leerde ik later. Ten einde raad besloot ik dat de kapper eraan te pas moest komen.

Read more ...

Kindercatechese

De kindercatechese zit er weer op. Er waren acht kinderen die meededen dit jaar (twee waren ten tijde van de foto ziek). We hebben vier keer een goed samenzijn gehad, met twee keer Godly Play over het geheimenis van Pasen en het avondmaal, een hele spannende film die zich afspeelde in de tijd van de Reformatie en we hebben een Pesachmaaltijd gehouden met schapenvlees en mierikswortel en nog veel meer. Voor wie niet mee kon doen, kom volgend jaar.

Zondag 17 juni

Zondag 17 juni wordt een bijzondere zondag.
Tijdens de viering begeleidt Marten Kamminga met zijn orgelspel de samenzang.
Hierna drinken we zoals gewoonlijk koffie of thee in de hal.
Daarna volgt er een lunchconcert dat ook Marten weer zal verzorgen.

Read more ...

Heilige stilte

Tijdens het vertellen van Godly Playverhalen is er veel stilte. Bij de gelijkenissen, bij de schepping van hemel en aarde, bij de gezichten van Jezus. Bij het luisteren naar elkaar, bij het doorgaan met het verhaal door er iets bij te maken dat ons meer over het verhaal kan vertellen. Zoals die slang van klei die in de geopende woestijnzak werd gelegd, of dat houten kruisje waar een meisje bloemen opplakte, als haar persoonlijke verwijzing naar het geheimenis van Pasen.

Read more ...

Samen onze belevenissen delen

Elke zondag komen we bij elkaar in de Immanuelkerk om te vieren, te lezen, te bidden en te zingen. Na de viering drinken we koffie met elkaar maar er gebeurt meer. Ook door de week zijn we gemeente van Christus.
We doen samen activiteiten, we beleven iets in het groot of in het klein, we hebben onze verwachtingen en teleurstellingen in ons dagelijks leven.

Read more ...

Ook iets van jouw leven?

In de viering van 21 januari heeft Arie Bergwerff met ons zijn levensverhaal gedeeld, hoe zijn gang door het geloof verbonden was en is met hoe hij opgroeide en wat er op zijn pad kwam. Dit persoonlijke verhaal leverde veel herkenning op en raakte mensen. Graag zou ik wat vaker zulke persoonlijke levensverhalen willen delen. Dus als je denkt: dat wil ik ook wel, geef het dan bij mij aan.

Read more ...

Op zoek naar...

Wij zoeken mensen die er voor andere mensen willen zijn. Die het belangrijk vinden om iets te doen aan de eenzaamheid. Die houden van een mooi gesprek en een lach. Wij bieden: uitwisseling van kennis en ervaringen binnen verschillende generaties. Een wederzijdse waardering. Verrassende gesprekken. Een grotere betrokkenheid en begrip van verschillende generaties. Begeleiding in de eerste kennismaking en ontmoetingen.

Read more ...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.