hit counter joomla

Komende vieringen

 
 02 juli 2017  10:00 uur:
prop. J. de Vries
 
 09 juli 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 16 juli 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 23 juli 2017  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Zondag 9 juli Voorganger: ds. Nielspeter Jans. Thema: ‘Het zien van God’, met een vooruitblik op de zomerschool waarin dit thema nader bestudeerd zal worden.
We citeren Nicolaus van Cusa (1401-1464): ‘Heer, uw zien is liefhebben, en zoals uw blik mij zo vol aandacht aankijkt dat hij zich nooit van mij afwendt, zo ook uw liefde. En omdat uw liefde altijd bij mij is en uw liefde, Heer, niets anders is dan Gij zelf, die mij liefhebt, daarom zijt Gij altijd met mij, Heer. Gij laat mij niet in de steek!’
We horen niet alleen over het liefdevolle zien van God, we zien dit ook voor ons. Een moderne icoon toont ons Christus’ blik.Broeder Lentz Christus van Maryknoll detail

 Broeder Lentz, Christus van Maryknoll (detail)


 

16 juli Hemels Lawaai
Op 16 juli is er een familiedienst: een dienst voor jong en oud. De kinderen van de basisschoolleeftijd blijven in deze viering de hele tijd erbij. In deze viering staan we stil bij de kinderen die na de zomer een nieuwe fase ingaan als zij voor het eerst naar de middelbare school gaan en dan ook welkom zijn bij de jongerenclub Provider. Komt allen! We sluiten aan bij het project van de kindernevendienst dat gaat over muziek en over muziek in de Bijbel en in de kerk. We gaan in deze viering ‘Hemels Lawaai’ maken. Neem daarvoor iets mee, het maakt niet uit wat, dat goed geluid maakt.
Na deze viering gaan we picknicken om samen het goede, zomerse leven te vieren.

 

Joods Historisch Museum

Drie weken hebben wij met de kindernevendienst aan het jodendom als thema gewerkt. Een week daarna hadden we een uitje met de trein naar het Joods Historisch (Kinder) Museum in Amsterdam gehad. We konden op miniglastegels staan, voor de meeste was het best eng, voor mij niet.

Lees meer...

Van de Beheerscommissie,

Gelukkig hebben zich bij een eerdere oproep in “Samen Verder” voor het verkrijgen van vrijwilligers zich 3 dames vanuit onze gemeente gemeld.Zij zijn gezamenlijk, samen met Asha en Bianca, op de maandagmorgen bezig om het interieur van de Blije Mare weer Spic & Span te maken.

Lees meer...

Gemeentepicknick

Zondag 16 juli is er jaarlijkse gemeentepicknick als afsluiting van het seizoen! De insteek is weer: Iedereen wordt verzocht om eten en drinken mee te brengen, dat we vervolgens met elkaar delen. Denk aan hartige taart, rauwkost, sandwiches, fruit, sap, fris, wijn etc. Neem zelf een picknickkleed mee.

Lees meer...

De doopschaal

Een tijdelijk nieuwe rubriek over het nieuwe liturgisch centrum van de Immanuëlkerk, de Blije Mare. Per keer wordt één element toegelicht, en we beginnen bij de doopschaal.
Met Pinksteren is met drie dopelingen de nieuwe doopschaal in gebruik genomen. De doopschaal maakt onderdeel uit van het liturgisch centrum en is speciaal voor in het nieuwe ontwerp gemaakt.

Lees meer...

Terugblik afscheid Yvonne Smit

Als ik dit schrijf, heb ik mijn afscheid al achter de rug. En ik kijk terug op een prachtige tijd in Alkmaar, met zijn ups en downs, zoals dat is, ook in een werkzaam leven. Maar ik kijk tevens terug op een prachtige week van afscheid. Want was het mooi om die woensdag 24 mei j.l. nog zovelen van u even te zien en te spreken, elkaar te ontmoeten.

Lees meer...

De belevenissen van ds. Sibilla

Zo af en toe ga ik, met man en kind, logeren bij mijn broer in Drenthe. Mijn broer is daar, met vrouw en dochters, zo’n vijf jaar terug een nieuw leven begonnen, en ik leef dan een paar dagen met hem mee. Mijn broer heeft paarden. Inmiddels vijf stuks die hij her en der koopt of afgedankt krijgt. Het zijn paarden met karakter.

Lees meer...

Peuterkerk zoek versterking

Peuterkerk zoek versterking voor opmaak en pr.
Voor de Peuterkerk zijn we op zoek naar iemand die de liturgie kan opmaken en de flyer en de poster aanpast. Je moet dus een beetje handig zijn met de computer. We zijn met een leuk team waarin een ieder haar steentje bijdraagt.

Lees meer...

De ringleiding

Begin april is de ringleiding in de Immanuelkerkzaal opnieuw gecontroleerd, afgesteld en goedgekeurd. Desondanks kan het voorkomen dat u op een plaats in de kerkzaal zit waar de ontvangst niet helemaal optimaal is. Helaas zijn er plekken in de kerkzaal die weinig of een slecht signaal hebben.

Lees meer...

Stoelgang

Nu de verbouwing van de Immanuëlkerk zo goed als gereed is, komt de volgende aanpassing in zicht. Nieuwe stoelen. Mede door intensief verhuur van de kerkzaal zijn de stoelen na 33 jaar aan vervanging toe. En dat kost geld. Er zijn al diverse giften ontvangen en ook worden er al verschillende acties georganiseerd.

Lees meer...

Verslag Enquêtes Projectdiensten

Op zondag 5 maart 2017 heeft Winanda Maljaars de resultaten gepresenteerd van de 10 projectdiensten gehouden tussen 25 september en 20 november 2016 die zijn georganiseerd door werkgroep Eredienst. Aanleiding voor dit project was een gemeentebijeenkomst op 14 februari 2016, waarin de gemeente werd geraadpleegd over de inhoud van de diensten.

Lees meer...

Vanuit de Kindernevendienst

kindernevendienst

In januari is er weer Godly Play gedaan in de nevendienst. Ditmaal stonden de verhalen uit de gouden dozen centraal: het zijn gelijkenissen die ons wat kunnen vertellen. In februari gaan we het in de nevendienst weer over deze verhalen hebben, maar dan op de ‘gewone’ manier.

Lees meer...

Godly Play

Verslag van onze reis door de woestijn
De woestijn is een gevaarlijke plaats. Er is geen eten en geen drinken. Je kunt er gemakkelijk de weg kwijt raken. Het is een belangrijke plek, waar veel bijzondere dingen zijn gebeurd met het volk van God.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.