Grote schade aan orgel Lutherse kerk door inbrekers

Dit weekend is er bij een woning op de Baangracht ingebroken. Vanwege het alarm dat afging zijn de inbrekers gevlucht via de deur naar de Lutherse kerk en hebben zij zich in het orgel verstopt. Het pas gerestaureerde orgel heeft hierdoor grote schade opgelopen. De pijpen liggen schots en scheef door elkaar en het bovenklavier is naar beneden getrokken.

De schade wordt door Flentrop geschat op ongeveer € 35.000, het hetzelfde bedrag als de restauratie gekost heeft.

De Lutherse gemeente, ook een PKN-gemeente, heeft na de restauratie geen geld meer in kas en doet een beroep op andere kerkelijke gemeenten en kerkleden. Het rekeningnummer voor een bijdage is: NL66 ABNA 0431 0224 61 of NL03 INGB 0000 1474 06 t.n.v. Evangelisch-lutherse gemeente te Alkmaar, ovv herstel orgel.

btnEnqueteSV