Gesloten

geslotenvan 22 december t/m 8 januari
is het kerkelijk bureau
gesloten

Vacature kerkelijk werker voor jong en oud

vacature De Protestantse Gemeente Alkmaar zoekt een ervaren kerkelijk werker (1 fte) voor onbepaalde tijd met hart voor jong en oud.

Kenmerken gemeente
De Protestantse Gemeente Alkmaar bestaat uit twee secties met twee daarbij behorende kerken: de Blije Mare (Noord) en de Vrijheidskerk (Zuid). Beide kerken willen, ieder op eigen wijze (profiel), ruimte bieden aan het voortgaande verhaal van de Bijbel, het praktiseren in ontmoeting en viering, daarbij omziend naar elkaar, openstaand voor en dienstbaar zijnd aan de samenleving.

Samen vormen we één kerkelijke gemeente waarin gezamenlijke activiteiten voor verbinding zorgen.
Nu en in de komende jaren willen wij werken aan het eigentijds ontwikkelen van beide profielen voor jong en ouder.

Functie omschrijving
Als kerkelijk werker zult u een tweeledige taak hebben: zorg voor het ouderenpastoraat (75%) en begeleiden van het jongerenwerk (25%).
Bij het ouderenpastoraat zult u worden ondersteund door ouderlingen en pastorale bezoekers. Tevens is er een ouderling die een groot deel van de begrafenissen leidt. Activiteiten van het ouderenpastoraat zijn o.a. groepspastoraat, persoonlijke bezoeken, thema- en inloopmiddagen en een maatjesproject.
Het jongerenwerk is grotendeels stadsbreed georganiseerd met de Taakgroep Jeugd en Jongeren en jeugdleiding. Het betreft de jeugd en jongeren van 12 tot 25 jaar. Voor de tieners is er Provider, vanaf 16 jaar de Christelijke Jongeren Vereniging en er zijn regelmatig jongerenvieringen. Daarnaast worden er reizen georganiseerd, bijvoorbeeld naar Taizé en tweejaarlijkse werkvakanties. U zult gaan samenwerken met de Taakgroep jeugd en jongeren en de jeugdleiding; het doel is het vormen van een hechte en betrokken groep jongeren.

Voor deze veelzijdige functie zoeken wij:

• iemand die vanuit een persoonlijke geloofsbeleving de pluriformiteit een warm hart toedraagt;
  • een persoon die kan verbinden – ook tussen de generaties;
  • iemand die pastoraal sterk is en contact kan maken met jong en oud;
  • iemand die gelijkwaardig is aan de predikanten zowel in de samenwerking als naar de gemeente toe;
  • iemand die begrafenissen kan leiden;
  • bij voorkeur iemand met een preekconsent;
  • iemand die, zo mogelijk, bereid is te komen wonen in Alkmaar of omgeving en die lid wil worden van de PGA;
  • een belijdend lid van de PKN die ingeschreven staat in het Register Kerkelijk Werkers van de PKN;
  • Splitsing van de vacature is mogelijk.

Onze gemeente heeft een krachtig en makkelijk benaderbaar persoon nodig, met inlevingsvermogen, humor en tact, die kan doorzetten en een goede organisator is.

Wij zien uw reactie met C.V. graag tegemoet vóór 15 januari 2018 t.a.v. Mw. A. Bergwerff,

Extra informatie kunt u vinden op de website van de gemeente http://www.pg-alkmaar.nl/ of u kunt in de avonduren bellen met Mw. A. Bergwerff, telefoon 06 24 84 41 07.

bijlagen:
Beleidsplan PGA 2015-2019
Profielschets kerkelijk werker voor jong en oud
Advertentietekst kerkelijk werker voor jong en oud